Syksyisiä somistuksia ulkotiloihin

Käyttäjän Anna Hänninen kuva

Syksyisiä somistuksia ulkotiloihin

Kesäkukka-ajan päättyessä on kiva somistella terassia, kodin sisäänkäyntiä ja vaikkapa portinpieltä esimerkiksi syysistutuksilla, lyhdyillä ja kransseilla.

Istutuksissa kannattaa käyttää kasveja, jotka kestävät viilenevää ilmaa ja jopa pientä pakkastakin kun ne karaistuvat. Näitä on runsaasti tarjolla kukkakaupassa ja puutarhamyymälässä alkusyksystä ja syksyn mittaan, joten varmasti löytyy jokaiseen tyyliin ja makuun. Myös havukasvit sopivat erinomaisesti syksyn istutuksiin ja voivat riittävän isossa ruukussa myös hyvällä tuurilla talvehtiakin.

Jos kesäkukkaistutuksissa on vielä hyvinvoivia muratteja, lankaköynnöksiä, koristeheiniä tms. niin toki ne kannattaa ottaa käyttöön ja uudistaa istutukset syksyiseen tyyliin.

Myös kransseja ja köynnöksiä voi käyttää esimerkiksi oven somisteena ja niitä on kiva askarrellakin itse. Erilaisia risuja ja varpuja, callunaa, kanervaa, hopealankaa, pihlajanmarjoja.. mielikuvituksesi vain on rajana. Muistathan luonnonmateriaalia kerätessäsi, että jokamiehenoikeudet eivät koske niitä, joten maanomistajalta on kysyttävä lupa jos et keräile oksia yms. omalta tontiltasi.

Toki kukkakaupassa myös tehdään somisteet toiveittesi mukaan, jos tunnet että omat taidot tai aika ei riitä näpertelyyn.

Avainsanat: 
Käyttäjän Anna Hänninen kuva
Anna Hänninen
Anna Hänninen työskentelee Mestarin Kukka&Kioskissa saatavuusvastaavana. Hän on puutarhuri koulutukseltaan ja ollut kukkakauppa-alalla yli 9 vuoden ajan. Harrastuksena oman puutarhan hoitaminen ja ammatissa tykkää erityisesti siitä, että saa olla luova.