Kaupan aikaa Keski-Suomessa

Käyttäjän Kristiina Tammitie kuva
  • Hedelmiä puretaan lentokoneesta ulos vuonna 1965

Keski-Suomesta tehtiin 2000-luvun alkuvuosina verkkosivusto, joka tuohon aikaan oli monipuolisin yksittäisen maakunnan historiaa, kulttuuria ja nykyisyyyttä esittelevä kokonaisuus verkossa. Useiden kymmenien artikkelien, yli tuhannen kuvan, ääninäytteiden ja lukuisten linkkien kautta rakentui kattava tietoaineisto Keski-Suomesta, kaukaa esihistoriasta nykypäivään.

Finnican Keski-Suomi –sivusto toteutettiin julkisen ja yksityisen rahan yhteistyöllä. Yksi rahoittajista oli Keskimaa.

Portti Keski-Suomeen finnica.fi/keski-suomi toimii edelleen. Historia ei ole muuttunut miksikään, mutta nykypäivän tietoja ei sivustolle ole päivitetty.

Keskimaata Keski-Suomi-portaalissa kiinnosti erityisesti Kaupan aikaa –osio, joka luotasi kauppatoiminnassa tapahtuneita muutoksia eräkauden ajalta 2000-luvulle asti.

Kokonaisuuteen sisällytettiin myös Keskimaan toimintaa eri vuosikymmenillä sanoin ja kuvin esittelevällä verkkonäyttely. 

Käyttäjän Kristiina Tammitie kuva
Kristiina Tammitie
Jyväskyläläinen vapaa toimittaja kirjoitti mm. Keskimaan juhlavuoden aikana 100 tarinaa Keskimaasta. Keskimaan ajankohtaisia juttuja löydät blogin lisäksi Sinun Etusi -lehdestä ja Keskimaan henkilöstölehdestä.