Hyvä ruoka on kokki-Lauralle sydämen asia

Käyttäjän Kristiina Tammitie kuva
  • Kokki Laura Pieviläinen

Original Sokos Hotel Alexandran uudistuminen eteni tammikuussa jälleen ison askeleen, kun maalaisranskalainen Fransmanni-ravintola uudistettiin ranskalaiseksi kaupunkibistroksi Frans & Sandraksi. Muutos on ihastuttanut niin asiakkaita kuin henkilökuntaakin.
– Tykkään tästä uudesta, avarammasta ja valoisammasta ilmeestä ihan valtavasti. Muutos on tehty taidokkaasti. Ravintolamme on yhtä aikaa rento ja tyylikäs ja tunnelma lämmin ja kutsuva. Fransmannin omaleimaisuus on hyvin säilytetty Frans & Sandrassa, kokki Laura Pieviläinen arvioi ravintolasalia silmäillessään.

Laura Pieviläinen on ihastunut Frans & Sandran tunnelmaan.
Laura Pieviläinen on ihastunut Frans & Sandran tunnelmaan.

Lauraa naurattavat vuoropäällikkönä työskentelevän Sirpa Vesterisen jutut.
Lauraa naurattavat vuoropäällikkönä työskentelevän Sirpa Vesterisen jutut.

Ravunpyrstöjä, poronvasanpaistia ja suklaakakkua

Lauran omaan työhön Frans & Sandra on tuonut uusia asioita. Heti avajaispäivänä hän pääsi valmistamaan monia ruokalistan uutuuksia, esimerkiksi juusto- ja leikkelelautasia, metsähunajalla maustettua ankanrintaa ja Chorizolla täytettyä kananpoikaa Mac & Cheese-lisukkeella.
– Alkuun vähän jännitti, mutta nyt annokset ovat jo tulleet hyvin tutuiksi. Ja onhan meidän listallamme edelleen myös klassikoiden klassikot, muun muassa härkäruukku ja pippuripihvi.
Jos asiakas pyytää kokilta suosituksia, Lauralla on vastaus valmiina.
– Alkuruoaksi ehdottomasti jättiravunpyrstöjä ja mustekalaa, pääruoaksi mureaa poronvasanpaistia ja jälkiruoaksi tietenkin ehdotonta omaa suosikkiani, lämmintä suklaakakkua.

Lauralle ruuan laittaminen on intohimo
– Ruoan laittaminen on minulle intohimo.

Frans & Sandran listalla on Fransmannista tuttuja klassikkoannoksia sekä uutuuksia.
Frans & Sandran listalla on Fransmannista tuttuja klassikkoannoksia sekä uutuuksia.

Kuin toinen koti

Laura kertoo nauttivansa työstään, jota hän on tehnyt Alexandrassa viitisen vuotta. Kokin työtä hän kuvailee sydämen asiakseen, johon hän suhtautuu elämäniloisella intohimolla.
– En osaa edes kuvitella, mitä tekisin, jos en voisi laittaa ruokaa. Tykkään myös siitä, että jokainen päivä on erilainen, eikä koskaan voi tietää, mitä päivä tuo tullessaan.
Alexandra on Lauralle kuin toinen koti, jossa on mahtava yhteishenki.
– Koen, että työtäni, mielipiteitäni ja ehdotuksiani arvostetaan. Omaan työhönsä pääsee aidosti vaikuttamaan.
Kokkien työtehtävät ovat erilaisia riippuen siitä, onko kyse aamu- vai iltavuorosta.
– Aamuvuorossa kokataan pöytiin tarjoiltavat lounasannokset ja tehdään esivalmisteluja, kun taas illassa keskitytään asiakkaiden tilauksiin.

Kokkien työskentelyä avokeittiössä on mukava seurata.
Kokkien työskentelyä avokeittiössä on mukava seurata.

Asiakkaiden nähtävissä ja kuultavissa

Työskentely avokeittiössä ei Lauraa jännitä.
– Me olemme koko ajan asiakkaiden nähtävissä ja kuultavissa, mutta siihen on niin tottunut, ettei asiaa työn lomassa tulee enää edes ajatelleeksi.
Joskus asiakkaat huikkaavat lähtiessään kiitokset kokeille tiskin ylitse, mikä lämmittää aina mieltä. 
– Joku saattaa jäädä rupattelemaan ruoasta pisempäänkin, jos meillä ei ole kova kiire päällä. Asiakkaiden kanssa pääsee mukavasti juttusille myös silloin, kun vie itse annoksia pöytään, Laura Pieviläinen kuvailee.

Vaalea värimaailma kohtaa tumman puun ja rustiikkiset valaisimet.
Vaalea värimaailma kohtaa tumman puun ja rustiikkiset valaisimet.

Viinit ovat Frans & Sandrassa tärkeässä roolissa.
Viinit ovat Frans & Sandrassa tärkeässä roolissa.

Hotellin tekijät– juttusarjassa esittelemme ihmisiä, yhteisöjä ja yrityksiä, jotka yhdessä rakentavat Original Sokos Hotel Alexandran tarinaa. Kokki Laura Pieviläinen iloitsee Fransmanni-ravintolan uudistumisesta Frans & Sandraksi.

Kategoria: 
Avainsanat: 
Käyttäjän Kristiina Tammitie kuva
Kristiina Tammitie
Jyväskyläläinen vapaa toimittaja kirjoitti mm. Keskimaan juhlavuoden aikana 100 tarinaa Keskimaasta. Keskimaan ajankohtaisia juttuja löydät blogin lisäksi Sinun Etusi -lehdestä ja Keskimaan henkilöstölehdestä.