Skip to main content

Meille Sokoslaisille ALE on aina iso rutistus heti joulukaupan perään. Joulun bling bling ravistellaan myymälästä heti joulunpyhien jälkeen ja tilalle leviää oranssi ALE. Kaikki ALE-tavara on uutta ja tulee erillisenä kuormana tavarataloon. Tavara on tilattu taloon jo loppukesästä 2015, joten meidän joulun suunnittelu alkaa kesähelteillä, tai no tällä kertaa kesäsateilla :).

Aletavaraa on myymälässä runsaasti ja väillä voi tuntua hankalalta löytää itselle sopivat tuotteet tuosta tavaramerestä. Alen alussa asiakkaita on runsaasti pöytien ympärillä ja kuhina on melkoinen. Mikäli haluat ehdottomasti jonkin tietyn tuotteen, kannattaa aleen suunnata ruuhkasta huolimatta heti alkupäivinä. Alen loppupuolella myymälässä on rauhallisempaa ja ostoksia voi tehdä ilman ruuhkantuntua. Ikävä puoli tässä on toki se, että joitain tuotteita saamme aleen vain rajoitetun erän ja nämä eivät aina valitettavasti riitä koko alen ajaksi. Tällaisia ovat esimerkiksi jättikokoiset tuotteet, jotka eivät normaalisti kuulu valikoimiimme.

Yritän nyt helpottaa aletuskaasi poimimalla omat suosikkituotteeni alekuvastosta, joka löytyy tästä.

Kasvojenpuhdistukseen valitsin Joe Blascon puhdistusmaidon ja kasvoveden. Joe Blasco on tunnettu meikkituotteistaan ja erityisesti käsittämättömän toimivasta ja peittävästä meikkivoiteestaan. Merkin ihonhoitotuotteet ovat aivan myös yhtä laadukkaita, ylellisen tuntuisia sekä tuoksuisia ja ennen kaikkea toimivia. Mikäli et ole puhdistusmaidon ystävä, valitse Shiseidon hellävarainen puhdistusvaahto. Se sopii erityisesti kuivalle ihotyypille.

Kasvojenihonhoitoon valitsin päiväksi Estee Lauderin Idealist Pore Minimizer Skin Refinisherin, joka on ihohuokosia supistava seerumi ja yöksi saman merkin klassikon Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II, joka on korjaavaa ja kosteuttava seerumi. Night Repairia voi ilman muuta käyttää myös päivällä, mutta koska itselläni t-alue kiiltelee helposti päivän mittaa, niin hyödyn tuosta Idealistin käytöstä. Päivävoiteeksi valitsen talveksi Biothermin tehokosteuttajan Aquasourcen jättikoossa.

001.png

Meikkituotteista on aina tarvetta mascaralle. Alesta löytyy huippuhyvä ja edullinen L’Oreal Parisin Volume Million Lashes. Toinen kestosuosikkini ei löydy alesta, mutta on onneksi tammikuun S-etuna.

Lancomen Grandiose.  Joutsenkaula vaatii aluksi hieman totuttelua, mutta sillä pääsee hyvin työstämään silmänurkat ja ripsiin saa hienon nosteen. Itselleni tärkeä seikka on myös se, että väriä tulee nopeasti muutamalla vedolla, mutta halutessasi voit työstää massaa lisää päivän fiiliksen mukaan. Ripsivärin laitolla ja nimenomaan sen sujuvuudella on yllättävän suuri merkitys päivän moodin syntymiseen, kyllä te naiset tiedätte J! Ripsivärin lisäksi arkipäiviini riittää hyvä luomiväripaletti ja sellainen on We Care Iconin Smoky Eyes. Itse olen puhki käyttänyt vaaleamman paletin, mutta siitä löytyy myös tummempi versio. Silmän ulkonurkkaan tummaa, sisänurkkaan vaaleaa ja sipaisu vaaleanpunaista kulmaluulle. Itse teen arkena myös alarajauksen luomivärillä. Ja taas, nopeaa arkiaamunaJ!

kollaasi001.png

Meikkivoiteen valinnasta voisikin sitten tehdä ihan erillisen postauksen, mutta nyt lyhyesti. Alesta löytyy aivan loistava Guerlainin Lingerie de Peau. Äärettömän ylellinen, pehmeä ja luonnollinen lopputulos. Mikäli meikkivoiteen pysyvyys on ongelmasi, kannattaa taas hyödyntää tammikuun S-etu, joka on Lancomen Teint Idole Ultra 24H. Jokaisella tulisi olla vähintään kaksi erisävyistä meikkivoidetta talveksi ja kesään. Myös eri vuodenaikaan eri meikkivoiteet voivat toimia iholla eri tavoin. Mikäli ihosi on taipuvainen kuivuuteen ja käytät talvella kosteuttavampia voiteita kuin kesällä, saatat tarvita myös eri meikkivoiteen eri vuodenaikaan. Etsimiseen kannattaa uhrata aikaa ja tässä kohtaa hieman rahaakin, jotta sinulle täydellinen lopputulos löytyy. Muista hyödyntää Sokoksen kosmetiikan ammattitaitoisia myyjiä, joista suurin osa on kosmetologeja sekä kauneusneuvojia. Sinun ei tarvitse tietää mikä tuote on sinulle paras, he tietävät pienen rupatteluhetken jälkeen.

005.png

Meikin viimeistelee huuli- ja poskipuna. Talvella huulituotteiden hoitavuus on arkikäytössä tärkeää. Juhlat on asia erikseen. Itse menen arkipäivät helposti esimerkiksi sävyttävällä huulivoiteella, joista Baby Lips on oiva esimerkki ja sävyjä riittää jokaiselle viikonpäivälle. Mikäli maanantain kunniaksi haluan kuitenkin enemmän pigmenttiä, valitsen jälleen tammikuun S-eduista Lancomen hoitava Rouge in Love –huulipunan. Poskiin helppo ja nopea Lumenen voidemainen poskipuna, joka löytyy alesta. Voidemainen puna tuo poskiin nuorekkuutta ja hehkua.

006.png

Ja vielä muistutuksena meikin onnistumiselle; siveltimet! Alesta löytyy Duroyn meikkaustarvikkeet -20%. Näistä omat suosikkini on meikkivoidesivellin sekä kulmakarvasivellin, jolla kuitenkin poikkeuksetta teen alaluomenrajauksen luomivärillä. We Care Iconilta löytyy alesta myös iki-ihanat ja värikkäät siveltimet, joista ehdoton ykkönen on hylsyllinen Kabuki-sivellin, joka kulkee näin puhtaana laukun pohjallakin.

007.png

Kaikkea ihanaa ja arkea piristävää löytyy alesta vielä paljon ja palaan näihin seuraavissa kirjoituksissani. Vartalon- ja hiustenhoito on hyvä pitää muistissa talvipakkasella. Ja tietenkin monen mielessä ja toivottavasti myös teoissa näin alkuvuodesta on sisäinen kauneus; ravinto, fyysinen ja henkinen jaksaminen ja niiden vaaliminen. Näihin palaan varmasti.

Tässä starttini kauneuden maailmaan blogin muodossa. Toivottavasti moni lähtee matkaan mukaan ja saa napattua itselleen ja omiin tarpeisiin vinkkejä. Laittakaa rohkeasti toiveita aiheista kommenttikenttään, niin saadaan yhdessä kiinnostavia juttuja aikaiseksi.

Onnen ja ilon täyttämää vuotta 2016 toivottaen

Satu

 

Satu Ylitalo

Kirjoittaja Satu Ylitalo

Lisää kirjoittajalta Satu Ylitalo