Skip to main content

Jyväskylän Puuppolan koulun oppilaat pääsivät aloittamaan uuden lukukauden mukavissa merkeissä. Keskimaan sekä Suomen Palloliiton tuella koulun pihalle rakennettiin kesän aikana Ässäkenttä, joka on päivittäin ahkerassa käytössä.  

img_5478.jpg
Ässäkentän virallisia avajaisia vietettiin Puuppolan koululla syyskuun alkajaisiksi.
S-ryhmän ja Suomen Palloliiton tavoitteena on pystyttää kuntien kanssa kaikkiaan 100 monipuolista lähiliikuntakenttää alakoulujen pihoille. Nyt ollaan jo hyvin lähellä tavoitetta, sillä Puuppolan Ässäkenttä sai järjestysluvun 98. Aiemmin Keski-Suomeen on Keskimaan tuella rakennettu monitoimikenttä Uuraisille, Leppävedelle ja Petäjävedelle.

 

img_5577.jpg
Korkeatasoinen liikuntapaikka on paras houkutin, jolla lapset innostuvat jättämään kännykät taskuun ja liikkumaan. Ne myös auttavat keskittymään tunneilla paremmin, kun välitunnilla pääsee purkamaan kunnolla energiaa. Iltaisin ja viikonloppuisin Ässäkenttä on vapaasti kaikkien kuntalaisten käytössä.

 

img_5523.jpg
Palloliiton Keski-Suomen piirin nuorisopäällikkö Timo Hämäläinen, koulun rehtori Ulla Törmälä ja Keskimaan viestintä- ja markkinointijohtaja Noora Luoma seurasivat oppilaiden jalkapalloturnausta kentän laidalla.
– Todella hyvän lisän liikkuvaan kouluumme tuonut Ässäkenttä on todella aktiivisessa käytössä välitunneilla, liikuntatunneilla ja myös iltaisin. Meidän omin varoin tällaista monitoimikenttää ei olisi Puuppolaan saatu, Ulla Törmälä korosti.
– Keskimaalla on ilman muuta halua jatkaa Ässäkenttien rakentamisen tukemista, vaikka Suomen satavuotisjuhlavuoden tavoite tuleekin tänä vuonna täyteen. Hakemuksia otetaan edelleen mielellään vastaan, Noora Luoma kannusti.

 

img_5492.jpg
Kentän varustuksiin kuuluvat tekonurmi, tukevat puuaidat sekä jalkapallo- ja sählymaalit, lentopalloverkko ja koripallokorit. Kentän ja ohikulkevan tien väliin on kaupunki luvannut pystyttää aidan, joka estää pallojen ajautumisen ajotielle.

 

img_5516.jpg
Opettajat  Päivi Kupiainen ja Mia Mäntylä sekä vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Jaana Nykänen ja jäsen Saara Makkonen kuvailevat kenttää superhyväksi.
– Se on saanut lapsia liikkeelle ja elävöittänyt niin koulun arkea kuin koko kylää. Lisäksi kenttä on lisännyt porukkahenkeä ja yhteisöllisyyttä, eikä minkäänlaisia riitoja ole tarvinnut selvitellä. Lapset lähettelevät iltaisin viestejä toisilleen ja sopivat kentälle lähtemisestä. Tällaista ei ole aikaisemmin ollut.  

 

img_5502.jpg
– Ässäkentällä on paljon kivempi pelata jalkapalloa kuin ennen hiekkakentällä. Iltaisinkin käydään kavereiden kanssa pelaamassa, vitosluokkainen Jesper Juutilainen kertoo.
– Meidän kuopus Joonatan on ollut mukana myös kaverisynttäreillä, jotka järjestettiin tässä kentällä, jatkaa Jesperin äiti Marika Böhm ja antaa näin hienon vinkin myös muille synttäreiden järjestäjille.

img_5533.jpg
Nelosluokkalaiset Enni, Venla ja Martta ovat pelanneet liikuntatunneilla ja välitunneilla jalkapalloa ja koripalloa.
– Kenttä on välitunneilla luokkien käytössä tiettyinä päivinä viikossa. Meidän vuoro on keskiviikkoisin. Siellä on kivasti tilaa ja ympärille mahtuu hyvin kannustamaan, tytöt kuvailivat.

Kristiina Tammitie

Kirjoittaja Kristiina Tammitie

Lisää kirjoittajalta Kristiina Tammitie