Skip to main content

Ekologisuutta ajatellaan usein myös hautajaiskukkia mietittäessä. Perinteinen hautavihko sidotaan hautavihkopohjaan, joka sisältää muovia ja kukkasienen. Hautavihkopohjaan sidotusta työstä saadaan hyvin näyttävä. Ekologinen vaihtoehto kahvalliselle hautavihkolle on hautakimppu, joka voidaan toteuttaa niin pyöreänä kuin pisaranmallisenakin. Myös hautakimpusta voidaan saada suuri ja näyttävä, mutta ilman muovista surusidontapohjaa, jolloin sidontatyö on ekologisempi. Tuhkaushautaukset lisääntyvät koko ajan ja sinne sopiva kukkamuistaminen on juurikin pienehkö surukimppu.

Ekologisen seppeleen pohjan voi tehdä myös luonnonmateriaaleista kuten koivunoksista. Ekologisuutta ajatellessa voidaan sidontatyössä hyödyntää asiakkaan itsepoimimia luonnonmateriaaleja kuten oksia ja havuja. Luonnonmateriaaleja kerättäessä on kuitenkin otettava huomioon jokamiehenoikeudet.

Jos ekologisuus on sinulle tärkeä asia, kerrothan siitä surukukkia suunnitellessa niin voimme yhdessä suunnitella kauniin biohajoavan surulaitteen.

Surukimppujen ja -laitteiden hinnat muodostuvat niissä käytetyistä materiaaleista. Kahvaan sidotun laitteen hinnat alkavat meillä Mestarin Kukassa 60 eurosta ylöspäin. Perinteisesti surulaite on pisaranmallinen, mutta myös pyöreitä käytetään paljon. Pyöreästä surulaitteesta saa siromman ja keveämmän oloisen. Surukimppujen hinnat lähtevät noin 30 eurosta ylöspäin oli kimppu sitten pisara tai pyöreänmallinen. 

Niina Malmberg

Kirjoittaja Niina Malmberg

Lisää kirjoittajalta Niina Malmberg