Skip to main content

Keljossa vietettiin viime lauantaina lasten päivää. Henkilökuntamme oli pukeutunut teeman mukaisesti lapsellisiin asuihin. Päivän aikana saattoi törmätä menninkäiseen, pelleen, ampiaiseen, peikkoon tai vaikkapa tiikeriin. Työnteon lomassa tapahtui monia iloisia kohtaamisia pikkuväen kanssa. Ja toki karkkejakin oli jaossa halukkaille pomppulinnasta ja hattarakoneesta puhumattakaan. Hauskaa oli!

Mutta mistä ilon tuottamisessa muille on oikeastaan kyse? Kyse voi olla niinkin pienestä asiasta kuin pikkulapsen huomatessa satuhahmon kaupan käytävällä: ”Kato äiti! Pelle vilkutti mulle!” Tuo lapsen ja veikeän hahmon välinen kohtaaminen kesti vain sekunnin tai pari, mutta se oli ladattu täyteen läheisyyttä ja lämmintä inhimillistä kohtaamista. Se oli merkityksellinen molemmille: lapselle hahmon näkeminen tuotti suurta iloa ja innostusta. Henkilö maskin takana tunsi myös iloa voidessaan tuottaa hyvää mieltä pienelle asiakkaalle. Kohtaaminen oli mieleenpainuva molemmille.

Voi todeta, että kaupan arjessa saa joka päivä bonuksia, kun havainnoi ympäristöään: Näkee edistymistä ja kasvua, saa jakaa onnistumisen iloa, voi todeta valinneensa oikean menettelytavan haastavassa tilanteessa tai huomaa muuten vain ympärillään hyvinvointia ja tiimin erinomaista työskentelyä. Saamme myös palautetta toiminnastamme joka päivä niin vanhemmilta kuin nuoremmiltakin asiakkailta. Pienten asiakkaiden palautteita on vain osattava lukea eri tavalla; ne eivät läheskään aina tule puhutussa muodossa. Pienet eleet ja ilmeet ovat usein merkityksellisiä.

Kohtaamisiin Keljon ja Palokan Prismoissa,

Tommi Viitanen
Prismajohtaja
#keskimaanprismat

 

Tommi Viitanen

Kirjoittaja Tommi Viitanen

Lisää kirjoittajalta Tommi Viitanen