Skip to main content

Jyväskylän kävelykadun varrella sijaitseva Green Egg on grillintuoksuinen erikoisuus Jyväskylän ravintolakartalla. Ruokalistalla street food ja à la carte sulautuvat sujuvasti yhteen. Asiakkailta Green Egg saa paljon kehuja.

– Ruokailukokemuksena huippu.
– Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, on hieman erilaista tarjolla eli erottuu massasta. olla eli erottuu massasta.
– Viihtyisä pieni paikka ja erittäin ystävällinen ja nopea palvelu.
– Heti jo ovella herahti vesi kielelle, koska grillin tuoksu on parasta!
– Näin hyvää palvelua harvemmin enää mistään löytää.
– Tuli hyvä fiilis vierailusta. Iso suositus tälle raflalle.

Tässä pieni otanta Green Eggin saamista asiakaspalautteista. Sen verran uteliaisuutta hehkutus herättää, että on poikettava paikan päälle kysymään, mistä moinen suitsutus oikein kumpuaa.

– Meillä on tavattoman innokas ja vastuuta ottava porukka, joka tekee ruokaa ja palvelee asiakkaita suurella sydämellä. Positiivisten palautteiden taustalla on varmasti myös se, että emme matki toisia, vaan tarjoamme aidosti erilaisen vaihtoehdon, Green Eggiä luotsaava Petri Kilpeläinen vastaa.

Hän itsekin suhtautuu työhönsä intohimolla.

– Liikeidean ja ruokalistan kehittäminen ovat mielenkiintoisia asioita, mutta suurimmat kiksit saan asiakkaiden kohtaamisista. Se on euforinen tunne, kun homma toimii, palvelu pelaa ja asiakas poistuu hyvillä fiiliksillä ja tyytyväisenä, Green Eggin johtamisen ohella Revolutionin ja piakkoin avattavan VENNin keittiöpäällikkönä työskentelevä Pete toteaa.

Hän arvostaa sitä, että pääsee Green Eggissä keittiön puolelta kohtaamaan asiakkaat pöytien ääreen.

– Tunnen vilpitöntä ylpeyttä ruoastamme ja esittelen sitä asiakkaillemme ilolla.

Vuosi kohta täynnä

Green Egg avauksesta tulee kesäkuun 9. päivänä vuosi täyteen. Ravintola toi avautuessaan Jyväskylään maailmalla suosittua premium-tason street foodia, eli itse tehtyä, värikästä ja laadukasta katuruokaa.

– Jyväskyläläiset eivät kuitenkaan olleet vielä valmiita pelkkään street foodiin ja varsin pelkistettyyn ravintolamiljööseen. Niinpä olemme hioneet liikeideaamme ja löytäneet tarjonnan, joka kiinnostaa entistä enemmän asiakkaitamme, Pete kuvailee.

Paikka näyttääkin nyt erilaiselta. Ravintolan sisustukseen on tuotu ilmettä pehmentäviä elementtejä, kuten värikästä tapettia, tuolien pehmusteita, sohvatyynyjä, tummia puupintoja ja uusia tarjoiluastioita. Aurinkoisella terassilla tekonurmi tuntuu mukavalta jalkojen alla. Kunhan säät sallivat, terde saa lisää ilmettä kukkaistutuksilla.

Street foodista à la carteen

Ruokalistallekin on tehty muutoksia, mutta ravintolan sieluna ovat yhä Big Green Egg -savustusmunat. Listan erikoisuutena ovat edelleen bun-vehnäsämpylät, mehevä kanakebab, itse tehdyt kastikkeet ja kaupungin erilaisimmat wingsit.

– Green Egg on nyt à la carte-ravintola, jossa on vaikutteita sekä street foodista että à la carte-keittiöstä. Annokset oli helppo muuttaa niin, että ne vastaavat paremmin asiakkaidemme odotuksiin. Listalle on tuotu lisää pääruokia ja lisukkeita sekä kimppasyömistä, jota on mukava jakaa porukalla. Ja nyt meiltä saa myös jälkiruokia, muun muassa itse tehtyä jäätelöä.

Pian saadaan käyttöön 2.1-lista, jossa annoksien määrä edelleen lisääntyy ja muovautuu kesäisemmäksi.

– Uudistetusta ruoasta olemme saaneet todella paljon positiivista palautetta, samoin viihtyisämmästä miljööstä. Palvelu on ollut alusta lähtien hyvää, vaikka asiakasmäärät ovatkin ajoittain koetelleet rajojamme, Pete myöntää.

Green Eggin rennon fiiliksen tekijät: Jenna Rönkä, Petri Kilpeläinen, Krista Mujunen, Helmi-Sofia Moilanen ja Tuulia Halla-aho. Kuvasta puuttuvat Milla Ropponen, Sara Hartikainen sekä kesätyöntekijä Tuuli Rossi. 
Green Eggin rennon fiiliksen tekijät: Jenna Rönkä, Petri Kilpeläinen, Krista Mujunen, Helmi-Sofia Moilanen ja Tuulia Halla-aho. Kuvasta puuttuvat Milla Ropponen, Sara Hartikainen sekä kesätyöntekijä Tuuli Rossi.

Tuulia valmistelee lounasta. Aidot, runsaat ja savuisat maut saavat vaikutteita Aasian ja Amerikan katukeittiöistä. 
Tuulia valmistelee lounasta. Aidot, runsaat ja savuisat maut saavat vaikutteita Aasian ja Amerikan katukeittiöistä.

– Intohimo ruoanlaittoon yhdistettynä rentoon ilmapiiriin on toimintamme kulmakivi, Pete Kilpeläinen kuvailee. 
– Intohimo ruoanlaittoon yhdistettynä rentoon ilmapiiriin on toimintamme kulmakivi, Pete Kilpeläinen kuvailee.

Kristiina Tammitie

Kirjoittaja Kristiina Tammitie

Lisää kirjoittajalta Kristiina Tammitie