Skip to main content

Viikolla 6 meillä Sokoksella vietetään teemaviikkoa, jossa keskitytään sekä sisäiseen- että ulkoiseen kauneuteen. Luvassa on paljon huippuetuja, esittelyitä, terveydentilanmittauksia sekä maistatuksia.

Sokoksella on tänä päivänä aivan valtavan hieno valikoima luonnonmukaisia kosmetiikkamerkkejä. Tällaisia ovat mm. Supermood, Lavera, Weleda, Estelle&Thild, Madara, Dr. Hauschka, Franzila, Korres, Niels Yard, L´Occitane ja uusimpana Mossa. Useimmista edellä mainituista merkeistä, meillä on viikolla 6 loistavia etuja, joten nyt kannattaa oikein ajan kanssa lähteä tutustumaan näihin ihanuuksiin. 

Itse olen löytänyt jo omia suosikkejani näistäkin merkeistä. Suuren vaikutuksen minuun teki heti ensi kosketuksesta lähtien Supermoodin Egoboost Eyes Wide Open –seerumi, josta on myös hyvä tarjous viikolla 6.  Seerumi todellakin räväyttää silmät auki ja pitää ne avoinna koko päivän! Väsyneet ja roikkuvat silmäluomet ovat historiaa tämän jälkeen. Kukkohovin Anne on todella panostanut merkin tuotekehittelyyn ja –testaukseen. Voin vannoa, että Annen tiukan seulan läpi ei pääse ”puolivalmiit” tuotteet, vaan ainoastaan huippulaadukkaat yksilöt. Anne on käynyt myös kouluttamassa meidänkin kosmetiikan myyjättäret, joten tietoa tuotteista löytyy varmasti.

Yksi klassikko luonnonmukaisissa ihonhoitotuotteissa on Dr. Hauschkan ruusuvoide, joka on muuten myös näyttelijä Minttu Mustakallion lempituote! Se hoitaa ja suojaa normaalia, kuivaa ja herkkää, sekä punoitukselle ja couperosalle taipuvaista ihoa. 

supermood.jpg

Uusi, pirteä luonnonmukainen ihonhoitosarja Sokoksella on Mossa. Mossa sisältää tehokkaita uutteita pohjoisessa ilmastossa kasvaneista marjoista. Tuotteissa käytetään uutteita sekä viljellyistä että villinä kasvavista marjoista kuten lakasta, vadelmista, mustikoista, ruusunmarjasta, herukoista, tyrnimarjoista, pihlajanmarjoista ja karpaloista. Meillä Sokoksella Mossasta on valikoimissa Youth Defence –linja sekä puhdistustuotteet. Youth defence linja on yli 25-vuotiaille tarkoitettu linja, joka sisältää päivävoiteet kuivalle ja erittäin kuivalle iholle sekä normaali- ja sekaiholle, yövoiteen sekä silmänympärysvoiteen.  Puhdistustuotteita Mossasta löytyy puhdistusvaahto, mustikkauutetta sisältävä kasvovesi, lakkauutetta sisältävä kasvovesi sekä vadelmaa sisältävä luonnollinen misellivesi. Erikoistuotteina löytyy lisäksi mattapinnan iholle jättävä, sävyttävä bb-kosteusvoide sekä aktiivisesti ihoa uudistava kasvoöljy. Tuotteissa on todella miellyttävä koostumus ja valloittava tuoksu ja hintakaan ei päätä huimaa.

mossa2.jpg

Jyväskylän Sokokselle olemme saaneet jälleen huippuammattilaisia myös terveyden- ja hyvinvoinnin parista.

Keskiviikkona ja torstaina sairaanhoitaja Merja Vihavainen tekee terveystuoteosastollamme terveydentilanmittauksia: verensokeri, kolesteroli, hemoglobiini ja verenpaine. Näihin voit varata ajan numerosta 0107673690 tai suoraan kosmetiikkaosastolta.

Meillä on monia syötäviä tai juotavia kollageenituotteita myös koko viikon ajan loistavaan hintaan. Tällaisia tuotteita ovat Supermood Youth Glo Radiance kapselit, Skin Gain, Vivania Beauty Shot ja Puhdas + Collagen Water. Tuotteet sisältävät usein kollageenin lisäksi vitamiineja sekä jotkut myös hyaluronihappoa. No mitä ihmettä nämä kollageenit ja hyaluronihapot sitten ovat? Kollageeni on proteiini, ihon luonnollinen ainesosa, joka auttaa ihoa säilyttämään kiinteytensä ja kimmoisuutensa. Kollageenia on myös hiuksissa ja kynsissä. Keskimäärin 75 % nuoresta ja terveestä ihosta koostuu kollageenista. Ja nestemäisessä muodossa kollageeni myös imeytyy helposti ja pääsee vaikuttamaan kaikkialle kehoon, niin ihoon, kynsiin kuin hiuksiinkin.

Hyaluronihappo kuulostaa jo asteen hurjemmalta, mutta sekin on kehon oma luonnollinen aine, jota esiintyy kaikissa elollisissa organismeissa. Se auttaa sitomaan vettä, mikä tasoittaa juonteita ja kiinteyttää ihoa lisäten myös sen kosteutta ja kimmoisuutta. Silmissä on luonnostaan hyaluronihappoa, joka osaltaan auttaa ylläpitämään silmien kosteutta ja kirkkautta.

C-vitamiini onkin sitten tutumpi juttu, mutta miksi se on mukana näissä tuotteissa? C-vitamiini on välttämätön kollageenin muodostumiselle elimistössä ja se edistää luonnollista kollageenin tuotantoa ihon normaalia toimintaa varten. Näin varmistetaan, että saat tuotteesta varmasti kaiken avun sisäisesti irti. ja tosiasiahan on, että ikääntymisen myötä elimistön kyky valmistaa kollageenia kuten myös hyaluronihappoa heikkenee, minkä vuoksi ihon kimmoisuus ja elinvoimaisuus vähenevät. Kokonaisuutena tällaiset kollageenituotteet ovat todellisia sisäisiä kauneudenlähteitä, ne ravitsevat ja kosteuttavat ihoa sisältä päin ja edistävät ihon kiinteyttä ja kimmoisuutta sekä ylläpitävät ihon tervettä rakennetta.

kollagen.jpg

Aivan hurja helmikuun Sokos -etu on Bioteekin -20% Super sarjan vitamiineista ja hivenaineista. Super sarjaan kuuluu useita vitamiineja, mutta tässä muutama, joita itse käytän ja olen todennut toimiviksi. Vaikka syön monipuolisesti ja jonkun mielestä ehkä ärsyttävänkin terveellisesti, niin toisaalta päiväni ovat monella tapaa kuormittavia. Harrastan aktiivisesti liikuntaa useita kertoja viikossa ja lisäksi työpäiväni ovat hektisiä. Tämän vuoksi käytän myös lisäravinteita monipuolisen ravinnon lisäksi.

Super C-vitamiini on pitkävaikutteinen C-vitamiini, joka imeytyy nopeasti ja pysyy elimistössä pitkään. Koska C-vitamiini on vesiliukoinen vitamiini, tarvitsemme sitä aina uudestaan ja uudestaan joka päivä. C-vitamiini on tärkeä antioksidantti ja sitä tarvitaan monien entsyymien toimintaan sekä parantamaan raudan imeytymistä. Ja kuten aiemmin kerroin, kollageenin muodostukselle samoin kuin immuunipuolustukselle C-vitamiini on välttämätön. Se edistää normaaleja psykologisia toimintoja ja auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta. C-vitamiinin tarvetta lisäävät mm. tupakointi, sairaudet, toipilaisuus, monet lääkkeet, stressi, runsas liikunta ja ympäristön saasteet. 

Bioteekin Super E-vitamiini on hyvin imeytyvä, vahva ja monipuolinen E-vitamiinivalmiste. E-vitamiini on vahva antioksidantti, joka vähentää hapettumista erityisesti solukalvoilla. E-vitamiini tunnetaan kauneusvitamiinina, koska se edistää ihosolujen kosteudensäilyttämiskykyä ja hapensaantia. E-vitamiinia esiintyy eniten kasviöljyissä ja siemenissä. Ruoan teollinen käsittely ja säilytys vähentävät E-vitamiinin määrää, koska se on herkkä mm. pakastamiselle ja valolle.

Bioteekin Super-Mg on hyvin imeytyvä ja tehokas magnesiumvalmiste. Magnesiumia tarvitaan yli 300 aineenvaihdunnalliseen reaktioon kehossa. Syy, miksi itse käytän magnesiumia on se, että en kerta kaikkiaan halua herätä jalkakramppiin yöllä! Tätä voi ennaltaehkäistä myös riittävällä veden juonnilla sekä riittävällä suolan käytöllä. Erityisesti magnesiumia kaipaan silloin kun fyysinen kuormitus on ollut kovaa ja lihakset ovat olleet äärirasituksessa. Itse otan magnesiumin illalla hieman ennen nukkumaan menoa, koska se rauhoittaa hermostoa ja rentouttaa lihaksistoa. Itse nukun levollisemmin yöt, kun muistan ottaa magnesiumin. 

bioteekkisuper.jpg

Muita syötäviä lisäravinteita omassa arjessani ovat urheiluravinteet. Näitä käytän yksinkertaisesti siksi, että haluan saada treeneistä kaiken irti ja haluan palautua hyvin seuraavaan treeniin. Käyn kuntosalilla neljänä arkiaamuna ennen töihin menoa. Lisäksi reippailen 3-5 kertaa viikossa noin tunnin lenkin. Aamulla ennen salille menoa juon latausjuoman, joka valmistaa kehon treeniin. Treenin aikana juon treenin aikaisen juoman joka sisältää aminohappoja ja saan näin pidettyä suorituskyvyn tasaisena koko treenin ajan viimeiseen toistoon saakka. Ja treenin jälkeen aina palautusjuoma, joka auttaa lihaksia palautumaan treenistä. Tämä saattaa kuulostaa työläältä ja hifistelyltä, mutta ei se sitä ole. Jos ei joka treenin yhteyteen halua kaikkia noita juomia ottaa mukaan, niin palautusjuoma on ainakin hyvä muistaa, jotta palautuminen on mahdollisimman tehokasta ja saat mahdollisimman hyvän hyödyn treenistä. Lisäksi urheiluravinnepuolelta löytyy loistavia, proteiinipitoisia välipalavaihtoehtoja. Minulla ainakin juuri tuo proteiinin saanti jää herkästi liian pieneksi, ellen myös välipaloilla huomio tätä. Ja jokainenhan meistä muistaa tankata vähintään kolmen – neljän tunnin välein, eikö☺? Kaikkien tuotteita käyttävien iloksi, meillä on urheiluravinteet -20%  Kauneus & Hyvä Olo viikon ajan! 

urheiluravinteet.jpg

Yksi säännöllinen terveysrutiinini on myös sarvikuonon eli nenähuuhtelukannun käyttö. Sairastan onneksi harvoin ja edellisestä kunnon flunssasta olikin vierähtänyt jo viisi vuotta, kunnes joulukuussa sairastin kunnon räkätaudin. Nuha vaan ei meinannut antaa periksi ja olin jo menossa työterveyteen hakemaan antibioottia, koska olin tietenkin itse diagnosoinut taudin jo poskiontelotulehdukseksi. Ajattelin kuitenkin vielä kokeilla nenäkannua, koska en missään nimessä halua syödä lääkekuureja, jos vain on joku muu vaihtoehto. Ja ette usko mikä onni ja autuus tuosta hetkestä alkoi. Sain heti ensimmäisellä huuhtelukerralla sellaisen saaliin poskionteloistani, että sitä olisi kuka vaan ylpeänä esitellyt (olikin tosi lähellä, että en julkaissut saaliista kuvaa facebookissa, mutta järki voitti tässä kohtaa onneksi). Toistin huuhtelun vielä samana iltana ja saalis vain kasvoi. Paraneminen alkoi saman tien ja paine poskionteloista helpotti. Tämän jälkeen olen käyttänyt nenäkannua viikoittain. Esimerkiksi siivouspäivän jälkeen huuhtelen pölyt myös nenästä, jolloin pölyallergikkona seuraava päiväni on huomattavasti helpompi. Uskon, että myös kevään siitepölyaikana hyödyn kannun käytöstä huomattavasti. Nenäkannun käyttöä ei oikeasti tarvitse pelätä, luulen, että kukaan ei ole vielä hukkunut nenäkannuun ja tuskin näin käykään. Itselleni huuhtelu ei ole kivuliasta, ainoastaan helpottavaa. Ja käyttö on nopeaa ja helppoa. Suosittelen vilpittömästi kokeilemaan!

sarvikuono.jpg

Näillä vinkeillä ja terveisillä toivotan teidät kaikki tervetulleiksi 8. – 14.2.2016 Kauneus & Hyvä Olo tapahtumaan Jyväskylän Sokokselle!

Hyvä Olo -terkuin

Satu & kosmen IhaNaiset <3

#satumaisenkaunis

Satu Ylitalo

Kirjoittaja Satu Ylitalo

Lisää kirjoittajalta Satu Ylitalo