Skip to main content

Kesän 2017 häätrendeissä näkyy voimakkaasti viimekesältäkin tuttu luonnollisuus. Morsiuskimpuista halutaan rentoja ja kedoltakerätyn oloisia. Kimput sidotaan omin varsin, jolloin kukkien varret saavat jäädä näkyviin. Kimpun kädensija päällystetään satiininauhalla, pitsillä tai juuttinarulla. Kimpuissa muoto on pyöreä, mutta hyvin epäsymmetrinen, jopa villi.

Myös vihreiden merkitys kimpuissa korostuu ja niitä käytetään saavuttamaan rento vaikutelma. Suureen suosioon noussut eucalyptus on luonnollisten kimppujen halutuin vihreä. Muita vihreitä luonnollisissa kimpuissa ovat mm. erilaiset heinät, pistaasi sekä hienohelmanakin tunnettu asparagus plumosus.

Kesän morsiuskimpuissa värimaailma on hempeä. Erilaiset pastellisävyt kuten vaaleanpunainen, persikka sekä kermanvalkoinen kuuluvat kesämorsianten suosikkeihin. Kukista ehdottomaksi suosikiksi nousee neilikka, joista löytyy valtavasti värivalikoimaa. Romanttinen harsokukka on myös kesähäiden ehdoton suosikki. Alkukesän hääkimppuihin sidotaan pionia, loppuksesästä dahlia sopii erinomaisesti luonnolliseen hääkimppun. Monella kukalla on oma sesonkinsa, esimerkiksi kesäkuukausina jaloleinikin saatavuus on huono jopa olematon. Pionin sesonki alkaa toukokuussa ja sitä on saatavilla heinäkuulle saakka.

Sulhasen rintakukka sidotaan yleensä samaan tyyliin morsiuskimpun kanssa. Rintakukaksi sopii erinomaisesti neilikka hyvän kestävyyteensä vuoksi.

Hääpaikan koristelussa trendiksi on noussut itsetekeminen. Kukat asetellaan yhden kukan maljakoihin tai lasipurkkeihin. Lasipurkkeja voi kerätä etukäteen säästämällä ruuanlaitosta jääviä lasipurkkeja. Kietaisemalla lasipurkin ympärille pitsiä tai satiininauhaa saa aikaan romanttisen vaikutelman.Juhlapaikan tarjoilupöydälle halutaan kuitenkin ammattilaisen sitoma näyttävämpi kukka-asetelma.

Kukilla on tarkoitus luoda juuri omantyyliset häät, joten muista mennä oma tyylisi edellä.

Kukkakorut

Viime vuosina trendiksi ovat nousseet erilaiset hiuskukkakoristeet joita löytyy kaupoista runsaasti tekokukista tehtyinä. Mutta miksipä et ostaisi aidoista kukista tehtyä pääseppelettä tai hiuskorua? Aidoista kukista sidottu seppele tai koru on yksilöllinen ja kestää kauniina juhlien ajan kun ammattilainen osaa valita siihen juuri sopivat kukat. Kukkakoru tai – seppele on myös hyvä lahjaidea päivänsankarille. Eniten kukkakoruja käytetään hääjuhlissa. Sulhaselle ja bestaminille solmitaan rintakukat eli vieheet. Vieheet voi myös tehdä morsiusparin vanhemmille. Kaasoille useimmiten sopii ranne- tai hiuskoru.

Niina Malmberg

Kirjoittaja Niina Malmberg

Lisää kirjoittajalta Niina Malmberg