Skip to main content

Kevät ja kesä ovat oikeaa juhlasesonkia! Mikäpä kruunaisi juhlan kuin juhlan paremmin kuin tilanteeseen sopivat kukat.

Juhlasesonki alkaa tietysti valmistujaisilla touko-kesäkuussa ja jatkuu tasaisesti ripeillä ja häillä kesän edetessä. Vaikka kesällä luontokin tarjoaa materiaalia juhlasomistuksiin, haetaan kukkakaupasta yhä ammattilaisen sitomia asetelmia ja kimppuja sekä hieman spesiaalimpeja sidontoja, kuten kukkakoruja- ja seppeleitä.

kukkakoru.jpg

Valmistuvia muistetaan edelleen eniten ruusuilla, mutta miksei sankarille voi viedä muutakin kukkaa. Esimerkiksi viherkasvi ruukun kanssa voi olla mukavan poikkeava lahja, erityisesti jos nuori on syksyn tullen muuttamassa omilleen. Ruusun sijasta voi viedä toki minkä tahansa muunkin leikon tai vaikkapa kukkakimpun. Rippinuorelle nämä kukkaideat sopivat niin ikään.

Jos olet itse järjestämässä valmistujaisia tai rippijuhlaa, mietit ehkä niihin sopivaa kukkasomistusta. Oikeastaan vain mielikuvitus ja budjetti on rajana! Edelleen kahvi- tai noutopöytään halutaan sidottu kimppu tai sieneen tehty kukka-asetelma. Viime ajan trendinä juhlapöydän somisteeksi ovat tulleet myös erilaiset leikkovihreistä sidotut köynnökset. Niitäkin voidaan toki kukittaa, mutta ihan vain sellaisenaankin vihreä köynnös on kaunis lisä kattaukseen.

Häät ovat tietysti kukkien suhteen monelle erityinen satsaus, joihin halutaan käyttää ammattilaisen taitoa ja osaamista. Häiden kukkamaailmaan kuuluvat perinteisten morsiamen kimpun ja sulhasen rintakukan lisäksi esimerkiksi kaasoille ja bestmaneille sidotut vieheet ja/tai kukkarannekkeet. Joskus myös pienet morsiustytöt saavat omat kimput tai vaikkapa kukkapannat hiuksille. Myös morsiamen häälookkia voi täydentää hiuskukilla tai -seppeleellä. Hääpaikan koristelussa käytetään irtokukkia sekä kimppuja ja asetelmia oman maun ja suuruusluokan mukaan.  Myös köynnöksiä sekä kukka- ja viherkaaria on alkanut näkyä häälehdissä, – blogeissa ym. Vain mielikuvitus on tässäkin rajana, ja ammattilaisen kanssa onkin hyvä pohtia omien ideoiden toteutusta.

kukkakoristeita.jpg

 

Anna Hänninen

Kirjoittaja Anna Hänninen

Lisää kirjoittajalta Anna Hänninen