Skip to main content

Keuruun Lähi ABC:n työryhmä on kokoontunut tiimipalaveriin. Keljonkankaan ABC:ltä on saatu asiakaspalveluun apuvoimia niin, että kaikki voivat osallistua. Ovi takatiloihin käy ahkerasti, kun vapaapäivällä ja ansaitulla lomalla olevatkin tulevat hymyssä suin paikalle.

Keuruun Lähi ABC:n porukka on harvoin näin kattavasti yhtä aikaa paikalla. Edessä Tuuli Tummala, Maija Vanhanen, Kari Vakkila, Veera Mäkelä ja Hanna Höytiä. Takana Merja Linna, Ksenia Shedis, Kia Periviita ja Helena Piispanen. Joukosta puuttuu Elina Altti.

– Käymme läpi aiemmin sovittujen asioiden toteutumista, ajankohtaisia asioita ja pelisääntöjä, liikennemyymäläpäällikkö Helena Piispanen kiteyttää päivän ohjelman.

Ennen varsinaiseen asiaan menemistä jutustelemme työryhmän yleisistä fiiliksistä. Aloitamme pohtimalla, mikä työssä on parasta ja mukavinta.

– Koko työympäristö, vastaa Merja Linna.

– Työkaverit, heittää Hanna Höytiä, saaden kommentilleen kannatusta Ksenia Shedisiltä, Kari Vakkilalta, Tuuli Tummalalta ja Veera Mäkelältä.  

– Vakkariasiakkaat, jatkaa Kia Periviita.

– Monipuolisuus. Saa tehdä monenlaista, lisää Maija Vanhanen.

– Komppaan edellisiä. Meillä on hieno ja osaava työporukka, lämmin ilmapiiri ja paljon ilahduttavan uskollisia vakiasiakkaita. Omalta osaltani lisään hyvien asioiden listalle myös työn positiivisen haastavuuden, vaihtelevuuden ja monipuolisuuden, Helena vahvistaa.

Kiitosta palvelusta ja ruoasta

Lähi ABC on nimensä mukaisesti tiiviisti kiinni paikallisten ihmisten elämänmenossa. Kuvaavaa on, että Apsille kokoontuu kuutena päivänä viikossa sama herraseurue kahvittelemaan pyöreän pöydän ääreen. Porukka toteaa, että asiakkaat tykkäävät heistä. Kiitosta tulee sekä palvelusta että ruoasta.

– Arkisin valtaosa asiakkaistamme on paikallista väkeä, työelämässä mukana olevia ja eläkeläisiä, joille tarjoamme mukavan kahvittelu-, ruokailu- ja kohtaamispaikan. Viikonloppuna ja lomien aikana meillä käy paljon myös tapahtumiin menijöitä ja mökkiläisiä.

Myymälän puolelta päivittäistavarakauppojen pitkät aukioloajat ovat vieneet myyntiä, mutta edelleen lähellä asuvat iäkkäät ihmiset käyvät päivittäin ostoksilla.

– Nyt olemme räätälöimässä valikoimaa palvelemaan paremmin paitsi täydennysostopaikkana, myös mökkiläisiä ja ohikulkijoita silmällä pitäen.

Kokemus opettaa

Eräs asiakas kiittelee kirjallisessa palautteessaan Keuruun Apsilla kohtaamaansa rautaista asiakaspalvelun ammattilaista, joka jaksoi hymyillen ja rauhallisesti palvella, vaikka asiakas ”sössi”. Kiitoksen kohde on Hanna.

– Jos en olisi 15 vuodessa oppinut hoitamaan hyvin mitä tahansa asiakaspalvelutilannetta, en olisi omalla alallani, hän toteaa yksiselitteisesti.

Porukassa pisin liikennemyymäläkokemus on Karilla. Hän kertoo saaneensa työhönsä uutta näkökulmaa viime vuonna suoritetusta myynnin ammattitutkinnosta.

– Sain paljon hyödyllistä tietoa sekä lisää oma-aloitteisuutta ja varmuutta työskentelyyn. Muun muassa esillepanoja ja tulosnäkökulmaa rupesi miettimään eri tavalla kuin aiemmin. Suosittelen tutkinnon suorittamista kaikille, Kari kannustaa.

Kristiina Tammitie

Kirjoittaja Kristiina Tammitie

Lisää kirjoittajalta Kristiina Tammitie