Skip to main content

Luin taannoin eräästä julkaisusta, jossa kerrottiin kuinka kiitollinen elämänasenne lisää monella tavalla hyvinvointia. On osoitettu, että kiitollisuus on yksi eniten onnellisuuteen vaikuttava asia. Se myös vahvistaa suhteita muihin ihmisiin. Kyky kokea kiitollisuutta tuo myös merkityksellisyyttä omaan elämään.

Mutta muistammeko pysähtyä arjen keskellä miettimään, että itse asiassa meiltä jokaiselta löytyy aika paljon asioita omasta elämästämme, josta voimme olla kiitollisia. Ja aika harvoin nämä asiat liittyvät mihinkään suuriin saavutuksiin tai materian hankintaan. Monesti arjen pienet asiat ovat niitä kaikkein merkityksellisimpiä.

Saimme tällä viikolla Keljossa erään asiakaspalautteen, joka tuntui erityisen hyvältä. Eräs asiakkaamme oli kertonut palvelupäälliköllemme, kuinka kiitollinen hän oli siitä, että meille oli hankittu ostosvaunut, jolla hänen liikuntarajoitteinen lapsensa voi osallistua mukaan ostosreissulle. Kauppareissu, joka monelle meistä tuntuu itsestään selvyydelle, oli tuolle lapselle ja hänen äidilleen erityisen merkityksellinen ja iloa tuottava. Se oli samalla myös hyvä muistutus meille, miten paljon meillä onkaan asioita, joista voimme olla kiitollisia.

Kiitollinen ja onnellinen ihminen ei suinkaan ole kritiikitön ongelmien kieltäjä. Hän kohtaa vaikeudet, mutta ei anna niiden lannistaa itseään. Ongelmat voi muuttaa tavoitteiksi ja haasteiksi, jonka jälkeen ryhdytään toimeen, eikä valiteta turhasta. Erotellaan asiat, joihin voimme vaikuttaa ja joille emme yksinkertaisesti voi mitään. Teemme parhaamme omasta roolistamme käsin. Se on myös tavoitteemme, kun saamme palvella Sinua, arvoisa asiakkaamme.

Kohtaamisiin Keljon ja Palokan Prismoissa,
Tommi Viitanen
Prismajohtaja
#keskimaanprismat

 

Tommi Viitanen

Kirjoittaja Tommi Viitanen

Lisää kirjoittajalta Tommi Viitanen