Skip to main content

Paikalliset tuotteet kiinnostavat asiakkaita ja ovat meillä Keskimaalla tärkeässä roolissa. Paikallisia toimittajia onkin paljon ja heidän kanssaan tehtävä yhteistyö on osa Keskimaan market-tuen päivittäistä tekemistä. On mielenkiintoista ja mukavaa nähdä, kuinka paljon erilaisia lähituotteita meillä on tarjottavissa asiakkaillemme.

Yhteistyö toimittajan kanssa voi alkaa meillä monella tapaa. Joku myymälämme voi esimerkiksi pyytää valikoimiin jotain tuotetta joltain valmistajalta, mitä meillä ei vielä ole, niin silloin olen yhteydessä toimittajaan ja aloitamme keskustelemaan mahdollisesta yhteistyöstä. Usein myös valmistaja ottaa itse yhteyttä ja kertoo, mitä hänellä olisi meille myydä. Tapaamme aina tämän jälkeen ja käymme yhdessä tuumin asioita lävitse. Kun asiat ovat selvillä, niin sitten onkin vuorossa yhteydenotto yksikköön, mihin tuote menee valikoimiin. Nopeimmillaan tuote on tullut myyntiin viikon sisällä yhteydenotosta.

Teemme yhteistyötä niin pienten kuin suurienkin paikallisten tuottajien kanssa, eikä yrityksen koolla ole meille merkitystä. Riittää, kun kyseessä on ammattimainen toiminta. Pienimmillään tuote voi olla esimerkiksi yksi hunajalajike, jota menee yhteen tai kahteen kauppaan myytäväksi. Yhteistyön ollessa käynnissä, tapaan valmistaja aina tarpeen mukaan ja mietimme miten yhteistyötä voisi kehittää esimerkiksi uusilla tuotteilla tai myyntipisteillä. Yhteistyön laajenemisesta sovitaan aina yhdessä toimittajan kanssa. Esimerkiksi kesäisin meillä on sesongista johtuen paljon marja- ja vihannestoimittajia. Heidän kanssaan olemme aktiivisesti yhteistyössä, kun uusia lajikkeita on saatavilla pellosta myymälään.

Tavarantoimittajien kanssa sovitaan myymälöihin myös tuotteiden esittelypäiviä, jolloin he voivat tulla markkinoimaan tuotteita ja saada näin tuotteensa asiakkaiden tietoisuuteen. Hyvä esimerkki paikallisten tuottajien esilletuomista on myös käynnissä oleva Ruokaa läheltäsi -kampanja, joka antaa puheenvuoron lähialueen ammattilaisille ja nostaa keskisuomalaista osaamista esiin.

Marko Kiiskinen
Kirjoittaja on Osuuskauppa Keskimaan market-tuen päällikkö

Keskimaa

Kirjoittaja Keskimaa

Lisää kirjoittajalta Keskimaa