Skip to main content

Keskimaan Sokos Hotellien Revenue Manager Petri Kemiläinen tietää, mikä on oikea hotellihuoneen hinta Jyväskylässä minäkin päivänä. Hinta perustuu monipuoliseen, analyyttiseen tietoon.

– Vastaan Sokos Hotelliemme huonehinnoista eli siitä, että myymme jokaisena päivänä huoneita oikealla hinnalla, Petri kiteyttää toimenkuvansa.

Hatusta hän ei hintoja vetäise, vaan taustalla on kovaa faktatietoa. Petrin mukaan työn analyyttisyys onkin lisääntynyt aimo harppauksin.

– Ytimessä on erilaisten analyysien ja ennusteiden tekeminen muun muassa käyttöasteista, keskihinnoista sekä myyntiluvuista erilaisissa asiakasryhmissä. Tavoitteena on tuloksellinen myynti niin, että asiakas kokee maksavansa sopivan hinnan saamastaan palvelusta.

Hinta vuodeksi eteenpäin

Revenue Managerin apuna on optimointityökalu, joka antaa yli 100 ennustemallin avulla huoneille päivän hinnan vuodeksi eteenpäin, vaikuttavina tekijöinä mm. kilpailijahinnat, varauskannan kehittyminen, edellisvuosien historiatiedot sekä arviot siitä, minkälaisia asiakkaita hotelliin on tulossa. Työkalu ei kuitenkaan osaa tehdä oikeita päätöksiä ilman käyttäjää, joten Petrin tehtävä on ohjata, valvoa ja opettaa sitä. Lisäksi tarvitaan muitakin, osin Petrin itse kehittämiä työkaluja.

Sijat 1. ja 2.

Petri ennakoi, että Solo Sokos Hotel Paviljonki pitää jatkossakin paikkansa Jyväskylässä hotellikaupan markkinajohtajana.

– Ja Alexandra ottaa tällä vauhdilla pian kakkospaikan. Kilpailutilanne muuttuu ja kiristyy, mutta meillä on erittäin hyvät hotellit, jotka houkuttavat asiakkaita. Myös omistajan alennuksella, joka on aina vähintään 10% päivän hinnasta, on merkitystä. Alennuksen sekä Bonuksen saamisen edellytyksenä on, että huone on varattu suoraan ketjun omien verkkosivujen kautta, osoitteessa www.sokoshotels.fi.

Vapaa-ajan matkustus kotimaassa kasvaa, mikä näkyi selvästi jo viime kesänä.

– Heinäkuu oli matkailullisesti Jyväskylän kaikkien aikojen paras. Jyväskylän Sokos Hotellit ovat tärkeä palvelu omistajillemme: Paviljongissa ja Alexandrassa vapaa-ajalla yöpyvistä asiakkaista liki kolmannes on Keskimaan omistajia.

Kristiina Tammitie

Kirjoittaja Kristiina Tammitie

Lisää kirjoittajalta Kristiina Tammitie