Skip to main content

Kesä taittui ja kesäkukat ovat tulleet elinkaarensa päähän. Onneksi monet kukkivat ruukut jatkavat pihojen ja parvekkeiden elämää vielä pitkälle syksyyn ja ensipakkasiin. Näitä ovat tietysti ihanat callunat, krysanteemit, syklaamit, hopealangat, koristekaalit, ulkomuratit, kukonharjat jne. Meillä Mestarin Kukassa on runsas kattaus kauden ruukkuja ja halutessasi teemme niistä sinulle personoidun istutuksen. Meiltä löytyy myös valmiita istutuksia. Toki voit aina napata kukat mukaasi ja istutella itse.

Monet syyskukat, kuten syklaami, krysanteemi ja calluna, kestävät pientä pakkasta. Callunat säilyttävät värinsä melko hyvin jäätyessäänkin ja menevät siten läpi talven. Niitä kannattaa kastella siihen saakka, kunnes pakkaskelit alkavat.

Istutuksista saat mielenkiintoisen näköisiä käyttämällä erilaisia kasveja. Callunan, syklaamin tai pallokrysanteemin kaveriksi voi täytekukaksi laittaa valuvia murattia ja lankaköynnöstä tai hopealankaa. Myös väreillä voi ilotella, esimerkiksi syklaamista värikirjoa löytyy vaaleanpunaisesta liilaan, on kirjavia ja hehkuvan pinkkejä versioita. Myös callunasta löytyy eri sävyjä, hauska uutuus on esimerkiksi limenvihreä calluna. Vain mielikuvitus on siis rajana!

indexxx.jpg

Tytti Hämäläinen

Kirjoittaja Tytti Hämäläinen

Lisää kirjoittajalta Tytti Hämäläinen