Skip to main content

Jyväskylään Seppälän Prismaan on avattu japanilaisen ravintolaketju Itsudemon Sushibar. Sushit valmistetaan pienissä erissä paikan päällä käsityönä asiakkaiden silmien alla, joten ne ovat taatusti tuoreita ja herkullisia. 19,90 euron kilohintakaan ei päätä huimaa.

– Haluamme tarjota asiakkaillemme monipuolisuutta ja parhaita ruokaelämyksiä niin arkeen kuin juhlaankin, onpa kyse perinteisestä makumaailmasta tai kauempaa meille rantautuneista ruokakulttuureista. Sushin suosio on viime vuosina kasvanut meillä Suomessakin huimaa vauhtia. Asiakkaamme arvostavat myös laadukasta ja nopeaa ruokaa, joten Itsudemo on meille täydellinen kumppani, Seppälän Prisman myyntipäällikkö Sami Riikola perustelee uutta palvelua.

19,90 euroa / kilo

Itsudemon Sushibar avattiin viikko sitten Prisman hedelmä- ja vihannesosaston yhteyteen.

– Jo ensimmäisinä päivinä kauppa on käynyt hyvin. Olemme saaneet asiakkailtamme paljon kiittävää palautetta siitä, että toimme Jyväskylään Itsudemon, joka on monelle asiakkaallemme ennestään tuttu muun muassa Tampereelta ja Helsingistä.

Itsudemon take away-susheja saa Seppälän Prismasta viikon jokaisena päivänä 19,90 euron kilohintaan.

– Haluamme pitää hinnan sellaisena, että mahdollisimman moni asiakkaamme rohkaistuu tutustumaan tähän japanilaiseen herkkuun, Sami Riikola toteaa.

Kymmeniä vaihtoehtoja

Sushibarin valikoima kattaa kolmisenkymmentä erilaista sushia. Esimerkiksi futomakit ja hosomakit ovat merilevään käärittyjä täytettyjä rullia, nigirit puolestaan riisityynyjä, joiden päällä on siivu pääraaka-ainetta. Oshissa on kerroksittain riisiä ja kalaa, tavallisimmin tonnikalaa tai lohta. Runsaasti terveellistä rasvaa sisältävää lohta kuluu Prisman sushibaarissa päivittäin kymmeniä kiloja. Tarjonnassa on huomioitu myös vegaanit.

Taatusti tuoretta

– Valmistamme kaikki sushit alusta alkaen paikan päällä, käsityönä ja pienissä erissä niin, että ne ovat aina tuoreita. Puolitoista tuntia esillä on ehdoton takaraja. Menekin mukaisen valmistuksen avulla pidämme hävikin mahdollisimman pienenä, myyntipisteen toiminnasta vastaava sushiammattilainen Zhong Meng kuvailee.

Suupalan kokoiset, kauniit sushit ovat parhaimmillaan soijaan dipattuina ja heti syötyinä. Korkealaatuisista pääraaka-aineista sekä taidolla kokatusta, japanilaisesta riisistä valmistetut sushit sopivat mainiosti lounaaksi, illalliseksi, illanistujaisten herkkupaloiksi tai joulupöydän trendikkääksi tulokkaaksi.

Sushibarissa on helppo asioida:

  • Valitse tiskin päästä sopivan kokoinen rasia.
  • Poimi tiskistä mieleisesi sushit ja lisukkeet ottimilla rasiaan.
  • Laita rasiaan kansi paikoilleen ja punnitse annos. Syömäpuikot sekä soijakastike sisältyvät hintaan.
  • Maksa annos Prisman kassalla.
  • Nauti japanilaisesta herkusta pikimmiten!
Kristiina Tammitie

Kirjoittaja Kristiina Tammitie

Lisää kirjoittajalta Kristiina Tammitie