Skip to main content

1 000 euron ostoskierroksen uudessa Seppälän Prismassa voittanut Kouvalaisen perhe päätti jakaa hyvää onneaan. He lahjoittavat puolet arvontavoitostaan Keski-Suomen ensi- ja turvakodin lapsille.

Jyväskylän Kuokkalassa asuvat Eeva ja Markus Kouvalainen ovat Unicefin ja SPR:n kuukausilahjoittajia. He osallistuvat mielellään myös erilaisiin hyväntekeväisyystempauksiin.

– Me voimme auttaa ja se tuntuu oikealta. Koemme, että se on kaksivuotiaalle Muru-tyttärellemmekin  hyvä malli, pariskunta perustelee.

Isolla kauhalla hyvää

Auttamiseen tarjoutui oivallinen tilaisuus myös viime viikolla. Seppälän rakenteilla olevaan uuteen Prismaan liittyviä ideoita ja toiveita jättäneiden kesken suoritetussa arvonnassa onnetar suosi Kouvalaisia. He voittivat 1 000 euron ostoskierroksen uudessa Prismassa. Voittosummasta Eeva ja Markus päättivät antaa puolet Keski-Suomen ensi- ja turvakodin lapsille.

– Nyt meille annettiin niin isolla kauhalla hyvää, että tästä riitti muillekin. Apua tarvitsevia kohteita on valtavasti ja ajatus kaikesta hädästä on sietämätön. Ajattelimme, että tästä avusta voisi olla laastariksi edes yhteen paikkaan.

Pohdinnassa oli monia järjestöjä, mutta paikallinen ensi- ja turvakoti tuntui parhaalta ratkaisulta.

– Meille on ensisijaisen tärkeää, että lahjasta tulevat hyötymään juuri lapset, jotka ovat tilanteeseensa täysin syyttömiä ja aikuisten armoilla. Lisäksi turvakoti on täällä Jyväskylässä Kuokkalassa. Lähelle auttaminen tuntuu hyvältä.

Ostoskierrokselle uuteen Prismaan päästään vasta ensi keväänä, joten vielä on aikaa miettiä, mihin rahat laitetaan.

–  Hankimme jotain iloa perheemme yhteisiin hetkiin, sillä mikään ei ole niin mahtavaa, kuin oman lapsen riemu. Mutta kyllä voittosumman toisen puolikkaan antaminen muiden lasten riemuksi tuntuu myös superhyvältä, Eeva toteaa.

Arjen riemua

Arkipäiväistä riemua sekä Murulle että hänen vanhemmilleen tarjoaa Seppälän Prismaan alkukesällä avattu lasten Puuhapaikka.

– Se on ollut meidän perheelle hyvin mieluinen. Leikkiminen on hyvä ohjelmanumero päivään, ja samalla voi hoitaa ostosreissun näppärästi.

Ideointikisassa yrittäjäpariskunta toivoikin, että lapsiparkki kuuluu edelleen palveluun uudessa Prismassa. Toisena toivomuksena he esittivät lyhyttä ja sujuvaa reittiä tavallisia ruokaostoksia varten.

Prismassa perhe asioi kerran, pari viikossa.

– Käytännöllisyys on tärkeintä. Yhdellä pysähdyksellä voi hoitaa ruokaostokset ja apteekissa käynnin. Lapsi on innoissaan lapsiparkista ja me vanhemmat ollaan tykätty käydä samalla reissulla kahvilla. 

Yksin ei tarvitse pärjätä

Keski-Suomen ensi- ja turvakodin toiminnanjohtaja Eija Paloheimo on vilpittömän iloinen Kouvalaisten lahjoituksesta.

– Tämä oli todella hieno uutinen. Kieltämättä olin aika yllättynyt, kun Eeva otti yhteyttä. Yleensä olemme saaneet tämäntyyppisiä lahjoituksia yhteisöiltä ja yrityksiltä joulun aikaan, muun muassa Keskimaalta muutama vuosi sitten. Periaatteena on, että kaikki lahjoitukset menevät suoraan asiakkaidemme hyväksi, Eija selvittää.

34 henkilöä työllistävällä yhdistyksellä on asiakkaita vuositasolla kolmisensataa ensi- ja turvakodissa sekä avopalveluissa. Asiakkaat ovat laajalta alueelta, pääosin Keski-Suomesta. Perheitä autetaan, onpa kyseessä perheväkivalta, päihdeongelmat tai tuen tarvitseminen lasten tapaamisessa, raskausaikana, perheen ensiaskelissa tai lapsen unirytmissä.

Ensi- ja turvakodissa Kouvalaisten jaettu arpajaisvoitto ilahdutti myös siksi, että se kohdistuu Seppälän uuteen Prismaan.

– Työntekijämme asioivat muutenkin Prismassa säännöllisesti, sillä teemme sieltä kaikki mahdolliset hankinnat. Kouvalaisten lahjoituksen kohdentamista tulemme miettimään tarkkaan. Mahdollisia hankintoja ovat esimerkiksi askartelutarvikkeet, lelut, pelit ja musiikkilaitteet, Eija Paloheimo kertoo.

Lue lisää Keski-Suomen ensi- ja turvakodin toiminnasta: ksetu.fi

Kristiina Tammitie

Kirjoittaja Kristiina Tammitie

Lisää kirjoittajalta Kristiina Tammitie