Skip to main content

Osuuskauppa Keskimaan seitsemästä ABC-ravintolasta on mahdollista tilata ja hakea ruokaa ResQ-sovelluksen kautta torstaista 19.3.2020 lähtien. Tilaaminen onnistuu myös ABC-mobiilisovelluksella uuteen noutoparkkiruutuun.

Osuuskauppa Keskimaan ABC-ravintolat liittyvät mukaan hävikkiruokapalvelu ResQ Clubin toimintaan. Ruokaa on mahdollista tilata, maksaa ja noutaa ResQ-sovelluksen kautta keskiviikosta 18.3.2020 lähtien Keljonkankaan, Palokan, Viitasaaren ja Vaajakosken ABC:lta. Torstaista 19.3.2020 lähtien mukana ovat myös Keuruun, Joutsan sekä Hirvaskankaan ABC-ravintolat.

Palvelun avulla ABC-asemilta voi noutaa edullisempaan hintaan annoksia, jotka ovat vaarassa päätyä hävikiksi. Ruoka-annoksen hinta on noin puolet normaalista.

– Koronatilanteesta johtuen menekkimme ennustaminen on hankalaa, joten ruokaa jää ajoittain yli. Haluamme omalta osaltamme auttaa esimerkiksi riskiryhmiin kuuluvia perheitä ja vähentää samalla ruokahävikkiä tarjoamalla hyvälaatuisia noutopöytäannoksia ja vitriinieväitä ResQ-sovelluksen kautta, kertoo Keskimaan ABC-liikennemyymälöiden kenttäpäällikkö Risto Hänninen.

ABC-ravintoloiden lounasnoutopöydät sulkeutuvat päivittäin kello 14. Tämän jälkeen myymättä jääneestä ruoasta tehdään valmiita annoksia ja lisätään ResQ-sovellukseen, joka näyttää ABC-ravintoloiden hävikkiannokset reaaliaikaisesti.

ABC:n noutopöytäruoka on edelleen hygienistä ja turvallista

Kaikissa Suomen ABC-ravintoloissa kiinnitetään tällä hetkellä erityistä huomiota siisteyteen niin oman henkilökunnan kuin siistijöiden toimesta – näin toimitaan myös Keskimaan seitsemässä ABC-ravintolassa.

– Valmistamme noutopöydän ruokaa pienemmissä määrissä pitkin päivää, jolloin saatavilla oleva ruoka on tuoretta ja vastikään valmistettua. Vaihdamme noutopöydän ottimet vähintään kaksi kertaa tunnin aikana. Puhdistamme aktiivisesti kaikkia kosketuspintoja, kuten kahvoja, pöytiä, istuimia ja linjaston tarjoilutiskejä. Henkilökuntamme tekee äärettömän hyvää työtä pitääkseen myymälämme niin hygienisinä kuin mahdollista, Hänninen kertoo.

– On sanomattakin selvää, että jokainen työntekijämme pesee huolellisesti kätensä asiakastiloissa käynnin jälkeen. Olemme myös varmistaneet, että pakkaamattomien vitriineissä olevien tuotteiden suojana on kupuja, kansia ja liinoja, jotka vaihdamme tietyin väliajoin. Pakkaamme myös itse osan tuoretuotteista, joissa ei normaalisti ole pakkausta.

Ruokatilaus ResQ-sovelluksella

Mobiilisovelluksen voit ladata Android- ja iOs-puhelimiin sovelluskaupan kautta. Ruokaa on mahdollista tilata myös verkosta, osoitteessa: https://resq-club.com/app. Karttanäkymä näyttää listan tarjolla olevista tuotteista. Kun löydät haluamasi tuotteen, voit ostaa sen klikkaamalla tarjousta ja valitsemalla haluamasi määrän. Maksamiseen voi käyttää yleisimpiä maksukortteja, jotka sallivat verkkomaksut, sekä PayPalia ja Apple Payta. Lisäksi palvelussa voi maksaa annoksia ResQ-krediiteillä, joita voi ostaa edellä mainittujen maksutapojen lisäksi verkkopankkitunnuksilla.

– Tuotteiden hakuaika ilmoitetaan erikseen tilauksen tiedoissa. Annosta noutaessa tulee mainita tilaajan nimi ja tilauksen sisältö. Lisäksi henkilön tulee näyttää sovelluksesta kuitti maksutapahtumasta. ResQ-annokset ovat take away -annoksia, eli ne säilytetään kylmässä. Asiakkaidemme kannattaa siis varautua lämmittämään annokset esimerkiksi mikrossa, Risto Hänninen kertoo.

Tutustu hävikkiruokapalvelu ResQ Clubiin tästä linkistä.

Ruokatilaus ABC-mobiililla erilliseen noutoparkkiruutuun

Myös ABC-mobiilisovelluksella voi tilata, maksaa ja noutaa ruokaa.

– Olemme parhaillaan käynnistämässä täysin uutta toimintatapaa koronavirustilanteeseen sopeutuen. ABC-mobiilisovelluksella ostetun ruoan voi tilata suoraan parkkipaikalle merkittyihin noutoparkkiruutuihin ja asioida nousematta autosta. Tämän käynnistämme perjantaista 20.3. lähtien, Hänninen toteaa.

 

Mistä on kysymys: ABC:n noutopöytä

  • ABC:n noutopöydissä on tarjolla aina kaksi pääruokaa sekä kasvisvaihtoehto.
  • Lounaslistat vaihtelevat päivittäin. Voit tarkistaa eri ABC-asemien ResQ-tarjonnan sovelluksesta valitsemalla paikkakunnan.
  • Noutopöydän ateriat ovat maittavaa kotiruokaa, jonka valmistuksessa käytetään kotimaisista liharaaka-aineista valmistettuja tuotteita.
  • Noutopöydälle on myönnetty Suomalaisen Työn liiton Avainlippu-merkki, joka kertoo vähintään 50-prosenttisesta kotimaisuusasteesta.
Katja Ruokamo

Kirjoittaja Katja Ruokamo

Lisää kirjoittajalta Katja Ruokamo