Skip to main content

Hotellin tekijät juttusarjassa esittelemme kuukausittain henkilön, joka on rakentamassa Original Sokos Hotel Alexandran tarinaa. 

Original Sokos Hotel Alexandran parhaillaan käynnissä olevassa uudistuksessa hotellin vanhimpaan osaan tehdään 65 uutta superior-, junior suite- ja suite-huonetta. Lähtökohtana on tilavuus, viihtyisyys ja toimivuus, keskisuomalaisella twistillä. Huoneiden suunnittelusta vastaa sisustusarkkitehti Kristiina Michelsson Studio Arcibellasta.

Original Sokos Hotel Alexandraan Kristiina Michelssonilla on hyvin läheinen ja pitkäaikainen suhde.

– Alexandra on minulle todella tuttu hotelli. Olen suunnitellut kaikki viime vuosina hotellin uudemmissa osissa toteutetut huonesisustukset, sisääntulon vastaanoton sekä kokous- ja lounasravintolatilat. Alexandran vahvuus on ajattoman moderni tyyli, hän kuvailee.

Nyt remontissa olevan vanhimman osan suunnittelu aloitettiin melko tarkkaan vuosi sitten.

– Käyn itse paikan päällä mahdollisimman paljon, jotta ymmärrän kohteen ja sen ympäristön fiiliksen. Tapaamme myös tilaajan kanssa aluksi tiiviisti, jotta suunnittelu on mahdollisimman vuorovaikutteista. Remontin edetessä osallistun säännöllisesti työmaa- ja suunnittelukokouksiin.

Aitoja materiaaleja ja mielenkiintoisia yksityiskohtia

Kristiina Michelsson on halunnut tuoda uusiin huoneisiin selkeitä viitteitä paikallisuuteen. Keskisuomalaisuus ja jyväskyläläisyys nostetaankin esiin huonesisustuksen yksityiskohdissa ja väreissä.

– Molemmat vanhempani työskentelivät pitkään Helsingissä Alvar Aallon toimistossa arkkitehteina ja olen kirjaimellisesti kasvanut Aallon designin keskellä. Halusin tuoda hotellin uusittavaan siipeen vaikutteita Jyväskylässä vahvasti läsnä olevasta Aallon arkkitehtuurista, tyyliä kuitenkaan kopioimatta. 

Aallon arkkitehtuurissa elivät aidot materiaalit, tammi, koivu, tiili ja kivikin. Puupintoja käytettiin luovasti ja rikkaasti rimoituksissa, pylväissä, viilupinnoissa.

– Näistä elementeistä olemme ammentaneet uusittavan hotellin ilmeen. Kaikki kalusteet ovat huoneita varten piirrettyjä ja mittatilaustyönä  teetettäviä. Työpöydän kotimaiset tuolit ovat Inno Interiorsin, valaisimet sängyn yhteydessä Aino Aallon suunnittelemat Golden Bellit. Suite-huoneissa Aalto-viitteitä on nähtävissä myös tilanjakajana toimivassa pyöreissä puupylväissä, joissa uutta on niiden sijoitus.

Keskisuomalaista luontoa ja kontrasteja

Paitsi Aallon arkkitehtuuri, myös keskisuomalaiset järvet ja lehtipuut ovat innoittaneet vaalean värimaailman suunnitteluun.

­– Kalusteiden puupinnat ovat vaaleita ja seinien pääsävy lämmin valkoinen. Nykytuuliin kuuluvat myös kontrastit, joten kalusteiden vaalean tammen parina on tummaa metallia kalusterungoissa. Samoin  sängynpäädyn taustalla tapetissa ja verhoissa on tummia sävyjä.

Käytävien ilmeen luo seinien puuviilupinta sekä epäsuoraa valaistusta hyödyntävä valaistustekniikka. Luonnonläheisyyttä huokuvat lattioiden akvarellimaiset kuvioinnit, joissa inspiraation lähteenä ovat puiden varjot.

– Toivomme uuden ilmeen rauhoittavan ja inspiroivan asukastaan tuntemaan olevansa Järvi-Suomen ytimessä, nykymaailman hengessä, Kristiina Michelsson maalailee.

Kristiina Tammitie

Kirjoittaja Kristiina Tammitie

Lisää kirjoittajalta Kristiina Tammitie