Skip to main content

Hotellin tekijät juttusarjassa esittelemme kuukausittain henkilön, joka on rakentamassa Original Sokos Hotel Alexandran tarinaa. Tällä kertaa esittelyvuoron saa hotelliuudistuksen pääurakoitsijana toimivassa Rakennustoimisto Alonen Oy:ssä kirvesmiehenä työskentelevä Joni Göös. 

Joni Göös on Original Sokos Hotel Alexandrassa ensimmäisen kerran työurallaan rakentamassa hotellia.

– Itse varmasti viihtyisin tällaisissa huoneissa, hän arvioi omien ja työkavereidensa käsien jälkiä.

Original Sokos Hotel Alexandran remontissa olevan siiven viidennessä kerroksessa on kova kuhina päällä. Käytävä vilisee rakennusmiehiä ja tekeillä olevista hotellihuoneista kuuluu jos jonkinlaisten työkoneiden ääniä. Käytävän keskivaiheilla sijaitsevassa huoneessa kirvesmies Joni Göös viimeistelee työpöydän äärellä kipsilevyä asennuskuntoon.

– Tämä on elämäni ensimmäinen hotelliuudistus, jota olen tekemässä. Ihan mielenkiintoinen projekti. Kun tulin mukaan urakkaan kolmisen kuukautta sitten, vanhat huoneet oli purettu kokonaan pois ja esillä olivat pelkästään kantavat betonirakenteet niin kuin parkkihalleissa, Joni kertoo.

Paperilta käytännön toteutukseksi

Rakentamisessa edetään ylhäältä alaspäin. Työparinsa kanssa Joni on keskittynyt huoneiden väliseiniin sekä alaslaskettuihin kattoihin. Kun seinät on pystyssä ja katto valmiina, tasoitus- ja maalausmiehet jatkavat urakkaa. Kevään edetessä Joni siirtyy väliovien asennukseen sekä sisustuksellisiin ”näpräyshommiin”.

– Katon tekemisessä spesiaalia on jäähdytysjärjestelmään liittyvät asiat sekä vähän erikoisemmat valaisimet. Ajoittain suunnitelmien siirtäminen paperilta käytännön toteutukseksi tuo lisähaastetta, mutta hyvin siinä on onnistuttu.

Kylpyhuoneet parasta

Pisimmällä työt ovat mallihuoneessa, joka valmistuu piakkoin. Siitä saa hyvän käsityksen, miltä huoneet valmiina näyttävät.

– Jos itse tulisin asiakkaana tällaiseen huoneeseen, varmasti viihtyisin. Valaisimet sekä varta vasten tänne tehdyt kalusteet tuovat näyttävyyttä ja mielenkiintoiset yksityiskohdat kiinnittävät huomiota.

Parasta huoneissa on Jonin mielestä tyylikkäät kylpyhuoneet.

– Niihin tulee esimerkiksi suihkun yläpuolelle syvennys led-valoille sekä kivitaso, jollaista en ole hotellihuoneissa ennen nähnyt, tavallisesti kerran tai pari hotellissa vuoden aikana yöpyvä Joni kuvailee.

Rakentamista suomalaisin voimin

Ensimmäiset oppinsa rakennusalan hommista Joni sai puuseppä-isänsä apupoikana Kouvolan seudulla. Kirvesmiehenä hän on työskennellyt ammattiin valmistumisensa jälkeen vuodesta 2007 lähtien, josta viimeisen vuoden ajan Original Sokos Hotel Alexandran uudistuksen pääurakoitsijana toimivalla Rakennustoimisto Alosella Jyväskylässä.

– Tykkään työstäni todella paljon,  varsinkin nykyään. Alonen on paras firma, missä olen koskaan ollut töissä. Fiilis on kaikin puolin positiivinen ja työkaverit mukavia johtoporrasta myöten. Rakennusalalla käytetään ulkomaista työvoimaa, mutta meillä kaikki ovat suomalaisia ja paikallisia ihmisiä.

Joni arvelee, että hotelliurakan päättymisen jälkeen Original Sokos Hotel Alexandra on hänelle aina tietyllä tavalla erityisasemassa.

– Varmasti ohi kulkiessa tulee kavereille kehuttua, että tuota hotellia olen ollut rakentamassa, hän arvelee. 

Kristiina Tammitie

Kirjoittaja Kristiina Tammitie

Lisää kirjoittajalta Kristiina Tammitie