Joutsassa vietettiin torstaina uudistetun S-marketin avajaisia leppoisissa tunnelmissa. Henkilöllisyytensä paljastamatta jättänyt, eläkeläispapaksi esittäytynyt herrasmies totesi S-marketin uutta ilmettä arvioidessaan, että siinä ei ole mitään konua eikä köpsää. Siis mitä?

Konu ja köpsä eivät jyväskyläläiselle avajaisvieraalle selittämättä avautuneet, mutta onneksi tutut asiantuntijat löytyivät läheltä, kakkukahvipöydän ääreltä tarjoiluhommista.

– Konu on sellainen vähän omituinen, outo ja vieras, köpsä puolestaan höpsähtänyt ja hölmö. Jos itse teen jonkin asian väärin, voin sanoa, että olinpas köpsä, pitkän osuuskauppauran Joutsassa tehnyt Tuula Otava selvitti.
– Ja köpsä on henkilö, konu voi olla muutakin, Keskimaan hallintoneuvostossa takavuosina vaikuttanut Markku Arpiainen tarkensi.

Entä onko uuden ilmeen saaneessa S-marketissa konua tai köpsää?

– Minusta nuo ovat vähän sellaisia negatiivisviritteisiä sanoja, joten ne eivät sovi tähän markettiin tai henkilökuntaan, ei sitten ollenkaan. On niin hieno ja tyylikäs kauppa ja taitava henkilökunta, Tuula vahvisti.

 
S-marketissa ennestään tuttuja ovat henkilökunta ja asiakkaat, mutta likimain kaikki muu on uutta. Entisen myymälän puitteista jäivät jäljelle lattia ja seinät.

blank 
Hedelmä- ja vihannesosaston saatavuusvastaava Sirpa Järvelin esitteli Liisa Saarelalle komeita sipulinippuja.

– Myymälä on nyt avarampi ja paljon parempi. Ja täällä on oikein hyvä henkilökunta, Liisa kiitteli.

Kyselytutkimuksen mukaan ystävälliset ja ammattitaitoiset myyjät ovatkin yksi tärkeimmistä syistä, miksi asiakkaat tykkäävät S-marketista.

blank 
Kahvipöydän äärelle riitti jonottajia. Kakkua tarjoili Otavan Tuula, jolle työvuosia osuuskaupassa ehti kertyä ennen eläkkeelle jäämistä 30 vuotta.

blank 
Joutsassa mökkeilevä espoolainen Tuula Povoljajeff sekä hartolalainen Kaarina Kuisma kertoivat asioivansa Joutsan S-marketissa säännöllisesti.

– Mielettömän hyvännäköinen, selkeä ja ihanasti on käytävillä tilaa liikkua, kaksikko arvioi myymäläuudistuksen tuloksia.
– Vielä kun saisi tänne aina joskus konsulentteja esittelemään ja myymään tuotteita, Tuula esitti toiveen.

blank 
Helsinkiläinen Taru Soininen tuli Hartolan puolelta mökiltä avaisiin yhdessä 5-vuotiaan Eliaksen ja 2-vuotiaan Ellan kanssa.

– Joskus talvella sain täältä S-marketista viestin, jossa kysyttiin, mitä toiveita minulla olisi valikoimien suhteen. En vastannut mitään, koska en keksinyt mitään tuotetta, jota olisin kaivannut. Silti tuntui kivalta, kun asiaa kysyttiin, Taru kertoi.
– Tämä on hyvä kauppa. Ja aulasta saa kaiken lisäksi ottaa vielä vettä mukaan mökille, mikä on hyvä lisäpalvelu, hän jatkoi.

blank 
Paikallisten asiakkaiden toiveisiin ja tarpeisiin paremmin vastaavaan valikoimaan on saatu uuden järjestyksen ja uusien hyllyjen ansiosta yli tuhat uutta tuotetta, muun muassa Elisa Hynysen ja Marjo Salmisen esittelemät Saarioisten power bowl-salaatit sekä HK:n Butcher’s burgerit.

blank 
Uudet kylmälaitteet tulevat vähentämään myymälän energiankulutusta jopa kymmeniä prosentteja. Avajaisissa monet asiakkaat kiittelivät sitä, että kylmäsäilytystä vaativat tuotteet ovat nyt ovien takana: myymälässä on mukavampi asioida, kun kylmä ei leijaile käytävillä.

blank 
Marketpäällikkö Outi Terho kävi tutustumassa marketin yläkerrassa sijaitsevaan kylmälaitokseen. Se tuottaa kylmän hiilidioksidilla, mikä on luonnollista kylmäainetta, eikä sillä ole vaikutuksia ilmakehän otsonikerrokseen. Myymälän energiatehokkuutta lisää myös kylmäkalusteiden tuottaman lauhdelämmön hyödyntäminen käyttöveden ja kiinteistön lämmittämisessä.

blank 
Myymälän valaistus on kylmäkaappeja myöten toteutettu vähän energiaa kuluttavalla led-tekniikalla.

blank 
S-Pankin pankkineuvoja Katja Ratilainen selvitti kiinnostuneelle kuulijajoukolle, miten Bonus ja tankkausbonus omistajalle kertyvät.

 

blank 
Anja Koivistolla riitti avajaispäivänä kassalla asiakkaita.
– Ihanaa, kun saatiin käytännössä uusi S-market, hän ehti kommentoida palvelun lomassa.

Teksti ja kuvat: Kristiina Tammitie

Kristiina Tammitie

Kirjoittaja Kristiina Tammitie

Lisää kirjoittajalta Kristiina Tammitie