Skip to main content

Joko tilapäinen tai pysyvä liikuntarajoitteisuus on osa monen asiakkaamme arkea ja uutta Prismaa suunnitellessa onkin noussut vahvasti esiin useita eri ideoita miten heidät tulisi huomioida. Perinteisiä esiin nousevia asioita ovat WC-tilojen eri koukkujen ja peilien korkeuksien miettiminen sekä esim. Bide-suihkun sijoittelu ja letkun pituus. Myös esteettömyys kynnyksien ja käytävien osalta on asia, johon on helppo löytää toteutusmallit.

Hankkeen tiimoilta kerätyissä ideoissa nousi esille myös muutama vähän erikoisempi ajatus esim. liikuntarajoitteisille suunniteltu sovituskoppi sekä helppokäyttöiset pyörätuolin ja siihen suunnitellun ostosvaunun yhdistelmät. Tutkin asiaa aikani ja saimme toteutukseen nyt selkeästi isomman sovituskopin, jossa on huomioitu riittävä myös avustajalle.

Ostosten tekeminen pyörätuolissa on haastavaa nykyisessä Prismassa, koska ei ole ostosvaunua, jota voisi käyttää ko. tarkoitukseen. Uudessa Prismassa on kiinteistön tuulikaapissa tarjolla sekä pyörätuoli että siihen tarkoitettu ostosvaunu, jonka voi kytkeä kiinni pyörätuolin runkoon ja näin kädet jäävät vapaaksi ostosten tekoon.

Tämä asiakokonaisuus on koettu asiakkaidemme toiveissa tärkeäksi ja me pyrimme aktiivisesti löytämään näihin ratkaisuja.

Terveisin,

Mikko
#testiryhmä
Prismajohtaja
Prisma Seppälä

Mikko Junttila

Kirjoittaja Mikko Junttila

Lisää kirjoittajalta Mikko Junttila