Skip to main content

Asiakkaat ovat ottaneet vahvasti esille erilaisten kotitalousjätteiden kierrättämisen ja siihen liittyvät tarpeet osana kauppareissua. Kaupan vastuu osana kierrättämistä onkin viime vuosina kasvanut merkittävästi ja tulee varmasti kasvamaan vielä entisestäänkin.

Myymälöissä on pitkään kierrätetty pulloja ja tölkkejä. Näiden lisäksi on vähitellen alettu vastaanottamaan lamppuja, pahvia, muovia, tekstiilejä ja paristoja. Viimeaikoina on myös kasvanut kovasti kierrätetykseen tulevien sähkö- ja elektroniikkaromujen määrä. Tähän kuuluvat niin isot kuin pienet kodinkoneet, televisiot sekä erilaiset dataromut, kuten puhelimet, kamerat, tabletit ja tietokoneet, eli sellaiset tavarat jotka sisältävät muistia. Lisäksi erilaiset energiansäästölamput ja loisteputket ovat myös kasvattaneet osuuttaan jatkuvasti. Parin vuoden ajan olemme Prismassa keränneet myös mustekasetteja.

Testailimme nykyisessä myymälässä miten asiakkaan näkökulmasta näiden kierrätystuotteiden palauttaminen sujuu ja kyllähän siinä tovi vierähti, kun etsi ympäri myymälää tuotteille oikean palautuspisteen. Olemme päättäneet helpottaa asiakkaan arkea tuomalla uudessa myymälässä kaikki kierrätysastiat pullonpalautuksen yhteyteen. Jatkossa otamme pullojen ja tölkkien lisäksi 11 muuta kierrätysjaetta vastaan. Tämän lisäksi piha-alueelle rakennetaan uusi kierrätysalue korvaamaan nykyinen kierrätyskeskus ja isolle sähkö- ja elektroniikkaromulle tulee myös oma katos Vasarakadun varteen, joissa edellä mainittujen lisäksi on vielä mahdollisuus kolmelle muulle jakeen palautukselle. Eli otamme vastaan asiakkailta yhteensä 15 eri palautustuotetta. Haluamme olla tässä asiassa suunnannäyttäjä ja tehdä tämä asiakkaalle helpoksi.

Palautuspisteiden lisäksi meillä on omasta toiminnastamme syntyvälle jätteelle kierrätysastiat mm. kasvirasvalle sekä biojätteelle. Kaikkiaan Prismassa kerätään siis lähes kahtakymmentä erilaista jätettä niille tarkoitettuihin kierrätyskanaviin eikä meidän kaupasta synny juurikaan loppusijoitettavaa kaatopaikkajätettä. Kierrättäminen on sekä vastuullista että taloudellisesti järkevää tekemistä, jonka takia otamme tämän huomioon kaikessa toiminnassamme sekä tehdessämme uusia valintoja.

Terveisin,

Mikko

#testiryhmä
Prismajohtaja
Prisma Seppälä

Mikko Junttila

Kirjoittaja Mikko Junttila

Lisää kirjoittajalta Mikko Junttila