Skip to main content

Oletko koskaan miettinyt pysäköidessäsi, miten leveä on leveä parkkiruutu?

Ensi kerralla kun menet johonkin pysäköintialueelle ja sinulla on mukana vaikka perinteinen rullamitta, niin mittaapa piruuttaan ruudun leveys. Tule sitten keväällä visiitille uuden Prisman piha-alueelle ja tee tuo sama testi. Saatat yllättyä.

Olemme käyttäneet kohtuullisen paljon aikaa pihan suunnittelussa, jotta se olisi asiakkaalle mahdollisimman helppo ja sujuva. Pysäköinti on merkittävä osa pihan sujuvuutta ja siihen on pyritty löytämään paras malli, leveällä tuplaraidoitetulla ruudulla. Jyväskylässä ei taida ainakaan vielä samanlaista ruutua olla missään, mutta kyseessä on siis parkkiruutu, jossa autojen väliin on selkeästi maalattu liikkumistilaa, jotta olisi helppoa toimia autojen ympäristössä.

Prisman pysäköinti koostuu 1700 autopaikasta, josta n. 1350 on piha-alueella ja loput n. 350 löytyy Prisman alta lämpimästä parkkihallista. Parkkihallista on suora pääsy Prismaan. Pakkasta tai hellettä voi tulla karkuun uuteen halliimme ja tilassa voi myös ladata sähköautoja.

Lisäksi piha-alueelta löytyy omat parkit isommalle kalustolle, kuten matkailuvaunuille ja –autoille, sekä moottoripyörille. Ympärivuotiseen fillarointiin on myös tarjolla parkkihallista lämpimässä tilassa sijaitseva pyöräparkki.

Testiryhmä testasi myös parkkiruudun leveyden erikokoisella kalustolla ja lopulta löytyi se riittävän leveä ruutu, jossa voi isommallakin autolla operoida ilman huolta. Tervetuloa huhti-toukokuun vaihteessa tutustumaan uuteen, helppoon ja sujuvaan pysäköintialueeseen Jyväskylässä.

p.s. Sen verran pitää tässä kohtaa varoittaa uuden Prisman avaukseen liittyen, että tulemme saavuttamaan täyden pysäköintikapasiteetin ja asioinnin sujuvuuden piha-alueella vasta syksyllä 2016, kun olemme saaneet nykyisen myymälän alueelle rakennettua uuden parkkialueen.

Terveisin,
Mikko
#testiryhmä
Prismajohtaja
Prisma Seppälä

Mikko Junttila

Kirjoittaja Mikko Junttila

Lisää kirjoittajalta Mikko Junttila