Skip to main content

Hotellin tekijät juttusarjassa esittelemme ihmisiä, yhteisöjä ja yrityksiä, jotka yhdessä rakentavat Original Sokos Hotel Alexandran tarinaa. Keski-Suomen kauppakamarille Alexandra on tärkeä neuvottelujen, kokousten ja koulutusten pitopaikka.

Älylä on Original Sokos Hotel Alexandran uusi rento kokoustila innovatiivisiin palavereihin, aivoriihiin ja työpajoihin, joissa halutaan ideoida ja synnyttää uutta. Ensimmäisten joukossa tilan pääsivät testaamaan Keski-Suomen kauppakamarista koulutus- ja palvelupäällikkö Leena Räisänen, yhteyspäällikkö Johanna Holkko, viestintäpäällikkö Viivi Sakkara, toimistopäällikkö Pirjo Melasalmi ja projektipäällikkö Päivi Heikkala.

– Pidimme palaveria digitalisaation hyödyntämisestä ja ideoimme it-infran rakentamista. Uuden luomisessa on tärkeää, että lähdetään pois tutusta toimistoympäristöstä, naiset kuvailivat.

Kivoja oivalluksia

Viisikko totesi Älylän tarjoavan mainiot puitteet luovaan työskentelyyn, kun osallistujia on enintään kymmenkunta. Seisoma- tai istumakorkeudelle säädettävä neuvottelupöytä, sohvaryhmä keinutuolineen, moderni av-tekniikka sekä korkki- ja tussitauluseinät ruokkivat hyvää fiilistä ja antavat erilaisia mahdollisuuksia työskentelyyn.

– Kirjoittamiseen tarkoitettu seinä on hauska oivallus, jonka avulla ideoiden työstäminen on helppoa. Kiva erikoisuus on myös kännykkäparkki. Kun siihen jättää puhelimen, ei tule kiusausta vilkuilla välillä sähköposteja ja puheluja.

Palaveri aloitettiin Älylään valmiiksi katetulla aamupalalla ja päätettiin lounaaseen Franseskassa.

­– Ruoka on se, joka jää ihmisille kokouksista yleensä parhaiten mieleen ja josta tulee eniten palautetta. Täällä lounas on poikkeuksetta hyvä, naiset tietävät.  

Paras maakunta yrityksille

Keski-Suomen kauppakamari on merkittävä alueellinen vaikuttaja ja yritysten edunvalvoja.

– Tehtävämme on luoda Keski-Suomesta paras maakunta harjoittaa liiketoimintaa. Olemme monessa mukana taustavaikuttajana ja ovien avaajana, Johanna Holkko kiteyttää.

Kantavana voimana on jäsenyrityksistä ja yhteistyökumppaneista muodostuva maakunnan kehittäjien verkosto, joka katsoo rohkeasti tulevaisuuteen. Kehittämistyötä tehdään muun muassa 200 hengen voimin valiokunnissa, teemoina esimerkiksi digitalisaatio ja uusi liiketoiminta, kasvu ja kansainvälistyminen, liikenne ja aluerakenne sekä osaaminen. Keski-Suomesta on saanut alkunsa myös vuosi vuodelta paisunut valtakunnallinen yritysten kasvuohjelma Kasvu Open, jonka vetovastuu on tätä nykyä kauppakamarin tytäryhtiöllä.

Joustavuutta ja ammattitaitoa

Kauppakamari järjestää kattoteemojensa alla myös koulutusta, johon osallistuu vuosittain satoja ihmisiä. Koulutusten areena on usein Original Sokos Hotel Alexandra.

– Kokousten ja koulutusten kannalta oleellista on tilojen saavutettavuus, yleinen toimivuus sekä asioiden sujuvuus. Onnistunut tilaisuus rakentuu monista pienistä yksityiskohdista, Leena Räisänen kuvailee.

Original Sokos Hotel Alexandralle kauppakamarilaiset antavat kokoushotellina arvosanan 9- asteikolla 4-10. Kiitettävälle tasolle Alexandra yltää joustavuutensa ansiosta. Ammattilaisilta kokousjärjestelyt sujuvat jouhevasti tilanteesta riippumatta.

– Esimerkiksi koulutukseen osallistujien määrää joudutaan entistä useammin arvuuttelemaan tapahtumapäivään saakka. Siksi on tärkeää, että saman katon alla on useita kokoustiloja, joiden vaihtaminen onnistuu lyhyelläkin varoitusajalla.

Yllätyksellisyyttä lisää

Kokousten ja koulutusten pitopaikkojen tarjoajille kauppakamarin asiantuntijoilta lähtee myös kehittämisterveisiä.

– Samaa kaavaa toistetaan harmittavan usein paikasta riippumatta, eli yllätyksellisyyttä ja erilaisuutta pitäisi olla enemmän. Joukosta erottautuvia Älylän kaltaisia tiloja olisi kiva saada myös isommille ryhmille.

Kristiina Tammitie

Kirjoittaja Kristiina Tammitie

Lisää kirjoittajalta Kristiina Tammitie