Skip to main content

Yksi tärkein kauppareissulla ostosten tekemistä helpottava asia on oikeanlaiset ostosvaunut eli kärryt. Ostosvaunut ja korit ovat herättäneet teiltä saaduissa ideoissa paljon ajatuksia. On pyydetty isoja ja pieniä, leveitä ja kapeita sekä tietysti eri ikäisille lapsille sopivia vaihtoehtoja. Olen kanssanne täysin samaa mieltä siitä, että tämä on tärkeä asia, ja siksi olenkin perehtynyt aiheeseen huolellisesti.

Yksi idea oli pehmustetut ostosvaunut, jotta niillä ei kolhita pihalla autoja. Tätä on vaikea toteuttaa, mutta toivottavasti normaalia leveämmät 3 metriset parkkiruudut auttavat asiaan. Sen sijaan olen valinnut saamieni ideoiden ja ajatusten sekä omien kokemusten kautta hivenen nykyistä ostosvaunua matalamman ja leveämmän perusostosvaunun. Tilavuus siis on sama 212 litraa kuin nyt, mutta pohjaa nostamalla napsun ylöspäin on saatu vaunusta asiakkaalle mukavampi käyttää. Pienetkin asiat voivat toistuvassa käytössä korostua osana asioinnin mukavuutta.

Jo perinteikkääksi tulleet vetokorit ovat jatkuvan reklamoinnin kohteena niiden epäpuhtauden vuoksi. Korit kun laahaa lattian rajassa, niin niihin tuntuu kertyvän likaa hyvin herkästi ja peseminen ei ole järkevää niin usein kuin ne sitä edellyttäisi, jopa viikoittain. Näin ollen olenkin ottanut näiden korien tilalle uuteen Prismaan sisäkäyttöön tarkoitettuja kevyitä 70 litraisia ostosvaunuja, jotka ovat sekä puhtaampia että ergonomisempia kuin vetokorit, joissa tuotteet pitää nostaa lattian tasolta kassahihnalle. Näiden rinnalle tulee pikkuostoksille ergonomisesti muotoillut ostoskorit kaarevalla rungolla, jolloin niitä on helppoa kantaa.

Perusvaunujen rinnalla tarvitsemme myös useita erilaisia niin sanottuja erikoisvaunuja. Lapsiperheen tarpeisiin on syytä olla erilaiset variaatiot lastenistuimilla varustetuista ostosvaunuista. Uudessa Seppälässä tulee olemaan yhteensä noin 80 kpl erikoisvaunuja lapsiperheille, joista valtaosa on varustettu sekä kaukalolla että istuinlevyllä. Tämä palvelee sekä perheen pienimpiä vauvoja, että jo istuvia leikki-ikäisiä, joko yksin tai erikseen. Tähän rinnalle on kaksosvaunuja joko kaukaloilla tai istumalevyillä, riippuen kaksosten iästä. Ostosvaunumallisten vaunujen lisäksi olen valinnut avoauto -mallisia autokärryjä.

Liikuntarajoitteisille asiakkaille on tulossa joka ovelle pyörätuoli sekä niihin tarkoitettu oma ostosvaunu. Senioriasiakkaille on myös oma vaunu, jossa on mahdollisuus pitää pieni lepotauko jarrullisella istumatasolla.

Perusostosvaunut säilytetään ulkona ja kaikki muut sisällä. Osa ulkona sijoittuvista vaunuista on lämpimässä parkkihallissa, jossa ne pysyvät talvellakin aina lämpöisenä. Piha-alueella tulee olemaan runsaasti katoksia kärryille, joihin ne voi jättää jotta asiointi on helppoa ja sujuvaa.

Uuden Prisman käytössä on yhteensä n. 1500 ostosvaunua, 200 erikoiskärryä ja 800 koria. Näillä määrillä varmistetaan, että kovanakin kauppapäivänä ei lopu kuljetusvälineet kesken.

Terveisin,
Mikko
#testiryhmä
Prismajohtaja
Prisma Seppälä

Mikko Junttila

Kirjoittaja Mikko Junttila

Lisää kirjoittajalta Mikko Junttila