Skip to main content

1 100 asukkaan Kivijärvelle avattiin uusi Sale-myymälä aurinkoisissa tunnelmissa perjantaina 31.5.2019 kello 10. Avajaispuheessaan toimitusjohtaja Antti Määttä korosti Keskimaan kehittävän palveluja ympäri Keski-Suomea. Hän myös kiitteli kivijärveläisiä siitä, että he ovat käyttäneet ahkerasti oman kauppansa palveluja.

img_8241.jpg
– Haluamme olla jatkossakin luottamuksenne arvoisia, Antti vakuutti.
– Tämä on hartaasti odotettu suuri päivä meille kaikille, kunnan tervehdyksen tapahtumaan tuonut tekninen johtaja Jukka Hertteli kuvaili.

img_8261.jpg

img_8291.jpg

img_8274.jpg
Näytti siltä, että avajaispäivänä olivat lähteneet liikkeelle kaikki kynnelle kykenevät vaki-kivijärveläiset ja kesä-kivijärveläiset. Naapuripitäjistä ainakin Kinnulasta, Karstulasta ja Kannonkoskelta oli myös ajeltu Kivijärvelle ihmettelemään ainutkertaista tapahtumaa. Jonottaminen ja tungos vain nostattivat tunnelmaa.
Aamupäivään osui myös valtakunnallinen häiriö pankkikorttien toimivuudessa, mutta koska S-Etukortilla ja käteisellä maksaminen onnistui ongelmitta, eivät asiakkaiden hymyt hyytyneet.

img_8297.jpg
– Tämähän on kuin unta, eikä totta ollenkaan. Kyllä on ihan ennennäkemätöntä, että Kivijärvellä on kaupassa näin paljon tavaraa ja ihmisiä, Eeva Lahdelma ja Ritva Turpeinen hämmästelivät.
– Avajaisnauhasta sain palasen, jonka laitan päiväkirjan väliin. Siellä on jo ennestään samanlainen sinivalkoinen nauhan pätkä 15 vuoden takaa, jolloin vanhassa myymälässä oli remontin jälkeen avajaiset. Nämä muistot ovat arvokkaita, Ritva Turpeinen herkistyi.

img_8257.jpg

img_8266.jpg
Osmo Pasanen oli tullut varta vasten avajaisiin Ylivieskasta ja kuskina toiminut tytär Laura Pylväs Merijärveltä asti.
– Isäni, äitini ja minä itse olimme aikoinaan täällä osuuskaupalla töissä ja synnyinkotini oli tuossa tien toisella puolella. Tietysti piti lähteä katsomaan uutta myymälää, kun kaverilta kuulin avajaisista, Osmo kertoi.
Pitkämatkalaiset tulivat paikan päälle niin hyvissä ajoin, että pääsivät jonon kärkeen odottamaan liukuovien avautumista. Myymälässä Laura nappasi hyllystä vain karkkipussin, jotta Osmo ennätti kassalle ensimmäisenä asiakkaana. Visusti talteen jäävään kuittiin hän halusi muistoksi toimitusjohtaja Antti Määtän nimikirjoituksen.

img_8285.jpg
Sulo Kinnunen, Olli Turpeinen ja Jukka Leppänen kuvailivat uutta Salea Kivijärven lottovoitoksi.
– Todella kova veto Keskimaalta rakentaa tänne ihan uusi myymälä. Hieno kädenojennus ja osoitus siitä, ettei unohdeta pieniäkään kuntia, kunhan vaan väki muistaa käyttää palveluja. Kyllä tuntuu mahdottoman mukavalta, kolmikko sanaili.

img_8302.jpg
– Näyttää hyvällä tavalla erikoiselta. Tuotteet ovat tosi paljon järkevämmin esillä ja valikoima on selvästi kasvanut. Tykkään, kommentoi 4-vuotiaan Jalin kanssa Saleen poikennut Inka Hytönen.
– Ihan kuin olisi kaupunkiin tullut, Jalin isomummo Liisa Hytönen hymyili.

img_8282.jpg
Avajaiskahvit tarjoiltiin Salen seinustalle viritetyssä teltassa. Kahvittelun hoiti Kivijärven vanhempainyhdistys Kukonpojat, puuhanaisinaan “Kivijärven akoiksi” itsensä esitelleet Sirpa Kinnunen ja Minna Hytönen.

img_8127.jpg

img_8135.jpg

img_8138.jpg

img_8128.jpg

img_8189.jpg

img_8144.jpg
Paikallisiin tarpeisiin räätälöidyissä valikoimissa on panostettu erityisesti tuoretuotteisiin, kuten leipään, kalaan, maitotaloustuotteisiin, lihajalosteisiin ja pakasteisiin. Täysin uutta on tuoreet konditoriatuotteet. Energiatehokkuutta tuovat ovelliset kylmäkalusteet.

img_8167.jpg

img_8212.jpg

img_8228.jpg
Mikko Romo, Laura Kärkkäinen, Suvi Rajalin-Hakkarainen, Irene Pekkarinen ja Marita Pasanen olivat ymmärrettävästi innoissaan päästessään tekemään töitä uudenaikaisissa ja moderneissa tiloissa.
– Mahtavat fiilikset. Ihan kuin olisi vaihtanut ihan kokonaan työpaikkaa. Tämä muutos lisää valtavasti työmotivaatiota, Keskimaalta upeat kukat ja Kivijärven kunnalta 150-vuotisjuhlamukit saaneet naiset kommentoivat.

Kristiina Tammitie

Kirjoittaja Kristiina Tammitie

Lisää kirjoittajalta Kristiina Tammitie