Skip to main content

Keski-Suomen ainoan Rôtisseurs-kilven omaavan ruokakaupan uudistus etenee: uusi kassalinja avataan perjantaina 17. tammikuuta 2020.

Kauppakeskus Sokkarin alimmassa kerroksessa sijaitsevan Mestarin Herkun uusi kassalinja avautuu nykyiselle kauppakäytävälle ja koko myymälä kääntyy 90 astetta talven aikana.

– Uudistuksen punaisena lankana on asioinnin helpottaminen. Kassojen ja sisäänkäynnin sijaintien vaihdos on varmasti silmiinpistävin uudistus asiakkaillemme ja muille kauppakeskuksessa asioiville, Mestarin Herkun myymäläpäällikkö Miikka Mikola toteaa.

– Aikaisempi myymälälayout oli siinä mielessä poikkeuksellinen, että ostoksille saapunut asiakkaamme ei nähnyt lainkaan kassoja sisään tullessaan. Tämä on aikaansaanut sen, että henkilökuntamme on lähes päivittäin opastanut asiakkaitamme kassoille viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Uudistunut kassalinja avautuu kävelykadun suunnasta liukuportaita alas tultaessa vasemmalle. Kassojen määrä säilyy: linjakassoja on kahdeksan ja itsepalvelukassoja viisi.

– Itsepalvelukassojen käyttöasteemme on koko S-ryhmän mittakaavassa kärkipäätä. Linjakassoihimme asennetaan asiakastapahtumaa nopeuttavat modernit 3D-skannerit sekä kassahenkilöiden työergonomian huomioivat sähkösäätöiset kassapöydät, Mikola kertoo.

– Isosta perspektiivistä tarkasteltuna voi sanoa, että kassoilla asioimisen tunnelma muuttuu kokonaisuudessaan: aikaisemmin kassajonossa odottavalla oli edessään umpiseinä ja jo pienikin jono sai aikaan ahtaan tunnelman. Uudistuksen myötä fiilis on väljempi ja edessä on eläväinen kauppakäytävä.

Vanhalle kassojen alueelle rakentuu Juomakortteli uusine mittavine juomakylmiöineen sekä hyllyjä teollisille elintarvikkeille.

Mestarin Herkun kassalinja avautuu kauppakeskus Sokkarin alimmalle käytävälle

Mestarin Herkku panostaa nopean asioinnin sujuvuuteen

Mikolan mukaan uuden myymälän layout mahdollistaa nopean asioinnin huomattavasti entistä paremmin. Aikaisemmin koko myymälä oli käveltävä läpi tuotteita etsien ja kassalle suunnistaen. 

– Huhtikuussa valmistuva remonttimme vastaa tähänkin tarpeeseen – heti sisäänkäynnin läheisyydestä käden ulottuvilta löytyy esimerkiksi leipomotuotteita paistopisteeltämme, hedelmät, vihannekset sekä take away -tuotteita, kuten kuumia grilli- ja ateriatuotteita myös itsepalvelusta ja oman keittiömme salaatteja ja leipiä. Näiden läheisyydessä sijaitsee uusittu kassalinja nopeine itsepalvelukassoineen. 

– Kun myymäläjärjestys kääntyy 90 astetta, muuttuu hyllyjärjestyskin loogisemmaksi tuoteryhmittäin. Myymäläämme saadaan kokonaisvaltainen konseptiuudistus ilmeen ja brändin suhteen. Uusi Mestarin Herkku on tyylikkäämpi, astetta trendikkäämpi ja ajanmukaisempi, mutta silti täällä kokee olonsa tervetulleeksi vaikkapa kesken iltalenkin, Mikola kertoo.

Hylly kerrallaan kohti huhtikuun avajaisia

Kassalinjan uusimisen jälkeen Mestarin Herkun remontti jatkuu uusien kuivatavarahyllyjen ja Juomakorttelin rakentamisella. 

– Käytännössä rakennamme hyllylaiva kerrallaan uutta. Remontti etenee kohti palvelutiskejä ja kylmäkaapistoja. PikAteria eli tuleva Mestarin Keittiö on suljettuina 18. helmikuuta lähtien viiden viikon ajan, mutta Mestarin Kukka palvelee normaalisti. Mestarin Herkku ei ole kiinni päivääkään ja tarjoamme asiakkaille S-bonuksenkin tuplana remontin ajan.

Myös Mestarin Keittiön ravintolasali käy läpi mittavan uudistuksen kevään aikana. Kolkoksi moititusta tilasta muotoutuu tunnelmaltaan viihtyisä ja värisävyiltään vaalea ravintola.

– Jokainen yksityiskohta on mietitty tarkkaan lattiamateriaaleista kattorimoihin ja valaistusratkaisuista edelleen pöytien ja tuolien valintaan, Mikola lupaa.

Mistä on kyse: Mestarin Herkun remontti

  • Uudistuksen myötä Mestarin Herkku, Mestarin Keittiö ja Mestarin Kukka muodostavat ruokakaupan, ravintolan, kahvilan ja kukkakaupan yhdistelmän.
  • Valmistuu huhtikuussa 2020. Remontin ajan Bonus tuplana sekä Mestarin Herkussa että Kolmikulman S-marketissa.
  • Uudistuksen kokonaisinvestointi 3,7 miljoonaa euroa.
Katja Ruokamo

Kirjoittaja Katja Ruokamo

Lisää kirjoittajalta Katja Ruokamo