Skip to main content

”Nyt on Karstulassa Keski-Suomen hienoin S-market”

Karstulan suunnalta on viime päivinä kuulunut tyytyväistä hyrinää: karstulalaiset ovat joukolla iloinneet uudistuneesta S-marketista, joka kieltämättä näyttääkin varsin fressiltä. Eräs nimensä kertomista ja kuvaamista kaihtanut asiakas kommentoi uutta markettia yksiselitteisesti: hänen ohjeensa oli, että ”laita sinne juttuusi, jotta nyt on Karstulassa Keski-Suomen hienoin S-market”.

S-marketin uudistuksen valmistumista juhlittiin torstaina markkinameiningillä. Varovaisesti arvioiden näytti siltä, että paikalle oli saapunut ainakin puolet pitäjän väestä.

kakkua ja kahvia

Kahvitarjoiluun oli Tero Tuominiemen sekä muun S-marketin oman väen avuksi pyydetty Karstulan Kisa-Veikot, joka sai näin talkoorahaa toimintansa ylläpitämiseen.

– Olemme voimistelijoiden äitejä, kertoivat Terho Oikari ja Maria Poikonen.

kakkua ja kahvia

Irma ja Lasse Pekkala olivat kovasti ihastuneet uuteen paistopisteeseen.

– Kyllä meillä nyt on hyvä kauppa kaiken kaikkiaan. Ollaan oikein tyytyväisiä, me kun tykätään käyttää hyvin täysivaltaisesti Keskimaan palveluja, 4-vuotiaan tyttärenpojan Nikon Forssasta vierailulle saanut pariskunta kertoi.

paistopiste

– Kauppamme on parantunut huomattavasti myös työskentelyn kannalta, arvioivat Minna Salonen ja Sini Löytökoski.

Uusi pullokone siirrettiin huollon kautta Karstulaan Seppälän vanhasta Prismasta.

pulloautomaatti

Uusien kylmäkalusteiden kannet ja ovet vähentävät merkittävästi laitteiden energiankulutusta. Valaistus on puolestaan uusittu led-tekniikalle. Joku saattaa pohdiskella mielessään, näkyykö hieno pytinki jatkossa S-marketin hinnoissa, mutta huoli pois – S-market on edelleen Karstulan halvin ruokakauppa, eikä investointi vaikuta halpuuttamiseen. Valikoimatkin ovat kasvaneet, yhteensä 10 300 tuotteeseen.

– Asiakkaat ovat kehuneet myymälän uutta ilmettä, avaruutta ja valoisuutta todella paljon, samoin sitä, että täällä ei ole enää kylmä. Kylmäkalusteet eivät enää valskaa samalla tavalla kuin ennen, Taru Kemppainen ja Maria Oikari vertailivat.

kylmäkalusteet

Anni Rissanen kertoi käyvänsä S-marketissa ostoksilla vähintään parin päivän välein.

– Meidän perheessä yksinomaan maitoa kuluu 30-40 litraa viikossa. Ovien takaa maidon ottaminen oli ennen helpompaa, mutta kun ajattelee, mitkä asiat ovat elämässä oikeasti hankalia, tämä ei sitä todellakaan ole. Kaiken kaikkiaan myymälä näyttää kivalta ja avaralta.

maitokaappi

– Tavallisesti vaimo käy itse kaupassa, mutta lähetti nyt minut ostoslistan kanssa asialle. Paistopiste on ainakin todella hyvä ja kovasti odotettu uudistus. Nytkin otin siitä tuoreet croissantit päiväkahville. Vielä on vähän opettelemista tavaroiden uudessa järjestyksessä, mutta äkkiähän tuo tulee tutuksi, Niilo Humppi pohdiskeli.

mies

Jouko Huttunen esitteli ja maistatti saarijärveläisen LihaTrion tuotteita.

– Meillä on nautatilat Kyyjärvellä, Multialla ja Saarijärvellä, joista liha tulee, hän kertoi.

LihaTori tiski

S-marketin uudistumisjuhlissa olivat itseoikeutetusti mukana Kirkkovuoren Mörkömaan asukit Herbert, Banjo, Igor ja Linnea. Mörköjen sekä heidän kotinsa tarinat löytyvät osoiteesta mörkömaa.com (HUOM, LINKKI)

möröt

Pellen ja hattarakoneen ympärillä riitti hyörinää aamusta iltaan.

pelle ja hattaraa

Kuvat Jaakko Tähti

 

Kristiina Tammitie

Kirjoittaja Kristiina Tammitie

Lisää kirjoittajalta Kristiina Tammitie