Skip to main content

Hotellin tekijät juttusarjassa esittelemme kuukausittain henkilön, joka on rakentamassa Original Sokos Hotel Alexandran tarinaa. Nyt annamme puheenvuoron maaliskuussa täysin uudistuneena avattavan Jalo-ravintolan ravintolapäällikkö Jaska Lahdelle ja keittiömestari Karri Hokkaselle.  

Original Sokos Hotel Alexandran uudistuksen ensimmäinen tärkeä etappi saavutetaan maaliskuussa, kun hotellin suosittu Jalo-ravintola kokee uuden tulemisen entistä ehompana.

– Jalon kokonaisvaltainen uudistus on tehty pieteetillä, perinteitä kunnioittaen ja uutta luoden. Jalo kitchen & loungessa on jotain vanhaa ja paljon uutta, kuvailevat ravintolauudistuksen ”pääinsinöörit”, ravintolapäällikkö Jaska Lahti ja keittiömestari Karri Hokkanen.

Suurella sydämellä

Uudesta Jalosta Jaska ja Karri puhuvat niin suurella sydämellä ja vilpittömällä ylpeydellä, että he saavat kuulijankin innostumaan ja odottamaan avauspäivää malttamattomana.

Alexandran rennon mukavaan ilmapiiriin istuvan ravintolan ytimeen kaksikko on nostanut onnelliset asiakkaat, viihtymään kutsuvan miljöön sekä maukkaan, monta makumaailmaa yhdistävän ruoan.  

– On ollut aivan upeaa päästä tekemään hyvästä ravintolasta vieläkin parempaa. Me olemme Karrin kanssa asettaneet suuntaviivat ja rakentaneet puitteet, mutta Jalon ainutlaatuisen hengen luovat työtään rakastava henkilökuntamme sekä hyvästä ruoasta, juomasta ja palvelusta sekä rennosta ilmapiiristä nauttivat asiakkaamme, Jaska muistuttaa.

Luvassa makunautintoja

Jalo kitchen & loungen katseenvangitsija on keskelle ravintolasalia sijoittuva, kolmeen suuntaan avoin keittiö, jonka näyttävän tiskin ylitse on mukava seurata kokkien työskentelyä. Karri lupaa, että ruoan valmistuksesta ei tehdä turhan monimutkaista.

– Hyvät ja tuoreet raaka-aineet oikein valmistettuna takaavat makunautinnon. Ruokalistaa ei sidota tiettyyn aikajaksoon, vaan se saa elää asiakastoiveiden ja henkilökunnan oman tuotekehityksen mukaisesti.

Keittiössä ahkeraan käyttöön tulee vielä uutuuttaan hohtava puuhiiligrilli. Salin puolelle tuodaan mureutuskaappi, jossa lihaa raakakypsytetään ennen valmistusta.

– Uusilla kokkaustavoilla taiomme annoksiimme tuoksun ja maun, joka saa huokailemaan ihastuksesta.

Lihan rinnalla tarjolla on kevyempiäkin vaihtoehtoja.

– Esimerkiksi päivän kala-annos valmistetaan sesonkien mukaisesti siitä raaka-aineesta, jota lähivesistä nousee. Keittiössä käytetään paljon paikallisia tuotteita ja kasvisruokatrendi huomioidaan satokausikalenterin mukaisesti, Karri kuvailee.

9 makuprofiilia

Jalon juomatarjonnassa korostuu voimakkaimmin parhaillaan renesanssia elävä olut.

– Oluet jaottelemme yhdeksään makuprofiiliin, joiden avulla on helppo tunnistaa omat suosikit ja löytää innostavia uusia tuttavuuksia. Viinivalikoimakin runsastuu ja nousussa olevat alkoholittomat vaihtoehdot lisääntyvät, Jaska selvittää.

Viihtyvyyden takaa hyvän ruoan ja juoman ohella mukava miljöö. Sisustuksessa on avaruutta, valoa, vahvoja kontrasteja, vaaleita ja tummia sävyjä, sopivasti värikkyyttä, voimakkaita kuoseja, mukavia yksityiskohtia ja mielenkiintoisia struktuureja.

– Myöhemmin keväällä valmistuu vielä uusi terassi Asemakadun varteen, tulevan torin äärelle. Jyväskylän ensimmäinen ympäri vuoden avoinna oleva terassi on tärkeä osa uutta Jalo kitchen & loungea, Jaska muistuttaa.

Kristiina Tammitie

Kirjoittaja Kristiina Tammitie

Lisää kirjoittajalta Kristiina Tammitie