Skip to main content

Avoin vuorovaikutus ja tiedon jakaminen mahdollistavat innovatiiviset toimintamallit

Aloitimme yli kaksi vuotta sitten hintojen halpuutuksen, joka jatkuu edelleen. Tämä mahdollistetaan hiomalla omia toimintamalleja sekä kustannuksia, esim. energiankulutuksessa ja markkinoinnissa, mahdollisimman matalalle tasolle. Työ kustannusten parissa on meillä jatkuvaa ja tuskin koskaan tulee valmiiksi. Tarvitsemme joka hetki uusia tehokkaampia tapoja työskennellä ja kehittää liiketoimintaa sekä kiinteistön energiatehokkuutta, jotta voimme varmistaa halvat hinnat myös jatkossa.

Oppimista ja parempaa tekemistä muodostuu niin yksikkömme sisältä itse oppimalla, mutta myös toisilta oppiminen on tärkeä oppimisen osa-alue. Meillä on kolme Prismaa ja kymmeniä market-yksiköitä, jotka eri kokoluokista huolimatta tarjoavat mahdollisuuden toisilta oppimiseen Huomattavasti tätä meidän omaa toimialan tarjoamaa oppimisympäristöä enemmän on vielä tietoa ja oppeja tarjolla eri digitaalisissa kanavissa.

Tiedon paljouden heikkous on, että sen suodattaminen on haastavaa ja juuri oman toimintaympäristöä tai toimialaa hyödyttävän tiedon bongaaminen on toisinaan työlästä. Samalla se on kuitenkin myös palkitsevaa. Tieto tarjoaa uusia teknologisia innovaatioita, tapoja johtaa asioita ja ihmisiä, tapoja suhtautua erilaisiin muutoksiin ja keinoja muodostaa mahdollisimman realistinen käsitys tulevaisuudesta omalla toimialalla tai kenties antaa ideoita kokonaan uusien liiketoimintamallien syntymiseksi.

Toki on muistettava, että oppimisen perinteinen malli, jossa kollegat tapaa ja käydään läpi arkisia askareita, on edelleen voimissaan, mutta tätä kautta harvoin syntyy mitään mullistavaa tai valtavirrasta poikkeavaa.

Kilpailu vähittäiskaupassa tulee kovenemaan tulevaisuudessa. Täytyy olla terävästi kehityksen harjalla ja pitää huoli, että koko organisaatio on mukana. Kun tulee paikka ylittää esteitä tai rakentaa uusia polkuja, voidaan suoraan edetä toimeenpanossa ja olla näyttämässä suuntaa seuraamisen sijaan. Vain tekemällä asioita eri tavalla kuin ennen, voi saada aikaan erilaisen lopputuloksen.

Mikko
Prismajohtaja
Prisma Seppälä
#sinulleparasta #uusiprisma #kaydaanyhdessakaupassa

Mikko Junttila

Kirjoittaja Mikko Junttila

Lisää kirjoittajalta Mikko Junttila