Skip to main content

Säynätsalossa S-marketin muuttaminen Saleksi on asiakkaiden mielestä onnistunut hienosti, kertoo sekä Facebookin kysely että paikan päällä toteutettu pika-gallup.   

Säynätsalon S-market

Säynätsalossa S-market on väistynyt ja tilalle on saatu joka päivä iltakymmeneen saakka palveleva Sale-myymälä. Ketjun muutoksella Keskimaa halusi turvata päivittäistavarakaupan jatkumisen kääntämällä myymälän pitkään jatkuneen kannattamattomuuden uuteen suuntaan.

– Salen konseptista löytyy myös paremmin nykyistä kysyntää vastaava valikoima Säynätsalon kokoiselle alueelle. Salessa tarjoamme asiakkaillemme noin 6 000 tuotteen valikoiman päivittäistavaroita, joilla on eniten paikallista kysyntää, Keskimaan Sale-ryhmäpäällikkö Jarno Minkkinen kuvailee. 

Taloudellista kannattavuutta parantaa aavistuksen noussut hintataso.

– Mutta hinnat pysyvät edelleen selkeästi vastaavia kauppoja edullisempina, Jarno korostaa. 

Salen uudistunut hedelmäosasto

Asiakkaita muutos saattoi ennakkoon arveluttaa. Huoli on nyt poissa, kun remontti on valmis: Säykissä näyttäisi vallitsevan laaja yksimielisyys urakan onnistumisesta.

Salen Facebook-seinällä tehdyssä kyselyssä kiitellään sadoissa kommenteissa valikoiman monipuolisuutta, tuoreita tuotteita, hyvää palvelua, ystävällistä henkilökuntaa, myymälän freesiä ilmettä, siisteyttä ja selkeyttä, entisestään laajentuneita aukioloaikoja, asioinnin nopeutta ja hyviä esillepanoja.

Lauha kiteyttää monen säykkiläisen mietteet korostamalla lähikaupan säilyvyyden merkitystä. Taina toteaa remontin luoneen raikkautta ja nykyaikaista tunnelmaa, Ritva kertoo huomanneensa avaramman ilmeen sekä laajentuneet eines- ja lihavalikoimat ja Heli arvioi Salea kokoluokassaan hyvin varustelluksi. Antin mielestä kokonaisuus on siisti ja selkeä, näyttäen paremmalta kuin ennen. 

Maija-Liisa ja Eeli Ojala ovat tulleet tutustumaan uuteen Saleen

Facebookin kautta välittynyt mielikuva vahvistuu entisestään, kun Säykkiin menee paikan päälle kuulostelemaan asiakkaiden tuntoja uudesta myymälästä.

– On todella hienoa, että ainoa kauppa kylällä säilyy. Paljon on tavaraa hyllyillä, valikoimiin on tullut uutuuksia ja myymälä näyttää isommaltakin kuin ennen, Maija-Liisa ja Eeli Ojala arvioivat. 

Kirsti Salonen ei löytänyt uudesta Salesta mitään kritisoitavaa

Säynätsalossa 70 vuotta asunut Kirsti Salminen sanoo, ettei löydä uudesta Salesta mitään kritisoitavaa. Henkilökunta ei voisi parantua, ja muutenkin asiat ovat kohdallaan.

– Olen tykännyt, että täältä saa kaikki tarvittavat tuotteet ja valikoimaa on entistä enemmän. Tietysti nyt pitää opetella, mistä mikäkin löytyy, mutta sehän on ikäihmiselle vain hyvää aivojumppaa. Hintatasoakaan en osaa moittia. Meidän ruokalasku on pysynyt stabiilina.

Anu Rautjoki lupaa käydä jatkossakin Säynätsalon Salessa

– Uudistunut myymälä näyttää oikein hyvältä. Hintataso on jonkin verran noussut, mutta pääasia on, että hyvätasoinen kauppa Säynätsalossa säilyy. Tämä on neljän hengen taloutemme perusostopaikka, jota haluamme kannattaa, Anu Rautjoki lupaa. 

Sirpa Saarinen ja Aija Parvinen kertovat saaneensa asiakkailta paljon kiitosta uudesta myymälästä

Sirpa Saarinen ja Aija Parviainen kertovat saaneensa asiakkailta tavattoman paljon kiitosta uudesta myymälästä.

– Yksi syy on varmasti se, että olemme yrittäneet täyttää kaikki tuotteisiin liittyvät asiakastoiveet. Toiveita kannattaa edelleen esittää, jos jotain itselle tärkeää tuotetta ei hyllyiltämme löydy, kaksikko korostaa.

Marja-Liisa Lahtinen esittelee myymälän uusia tuotteita

– Meille on tullut paljon uusia tuotteita, muun muassa jogurtteihin, lihaan ja eineksiin. Myös trendikkäitä kasvisruokavaihtoehtoja löytyy nyt kivasti, esimerkiksi mustapapu- ja sirkkapihvejä, Marja-Liisa Lahtinen esittelee. 

Paikalliset tuotteet Salessa ovat Nykä-mummon riisipiirakat ja Kortekankaan hunaja

Paikallisimmat tuotteet Salessa ovat Kortekankaan hunaja sekä Nykä-mummon riisipiirakat, joita leipuri toimittaa myymälään arkisin kahdesti päivässä. Aamun ensimmäiset asiakkaat saavat aamupalapöytään Salesta uunituoreet, vielä lämpimät piirakat. 

Maitokaappien ovet pienentävät myymälän sähkölaskua

Maitokaappien ovet pienentävät myymälän sähkölaskua. 

Myymäläuudistusta juhlittiin perjantaina 13.1 kakkukahveilla

Keskimaan uusimmassa Salessa juotiin kakkukahvit perjantaina 13.1. myymäläuudistuksen valmistumisen kunniaksi. 

Mikko Hännikäinen ja Bea Muhonen palvelivat Salen avajaispäivänä asiakkaita kassalla

Mikko “Veikka” Hännikäinen ja Bea Muhonen palvelivat Salen avajaispäivänä asiakkaita kassalla.

Bea on siirtynyt Säynätsaloon töihin Muuramen S-marketista.

– Teen edelleen työvuoroja molemmissa toimipaikoissa, mutta kotipesäni on nyt Säynätsalossa. Aika paljon olen kohdannut täällä Muuramen S-marketista tuttuja asiakkaita, hän kertoi. 

Kristiina Tammitie

Kirjoittaja Kristiina Tammitie

Lisää kirjoittajalta Kristiina Tammitie