Skip to main content

Hotellin tekijät juttusarjassa esittelemme kuukausittain henkilön, joka on rakentamassa Original Sokos Hotel Alexandran tarinaa. Nyt vuorossa on kokous- ja tilausravintola Franseskan vuoropäällikkö Moona Aalto.

Moona Aalto rakastaa työtään Original Sokos Hotel Alexandran kokous- ja tilausravintola Franseskan vuoropäällikkönä.

– Palvelemme kaikki vieraamme samalla antaumuksella. Kokousasiakkaamme arvostavat hotellissamme erityisesti lämminhenkistä palvelua, viihtyisää ja toimivaa miljöötä sekä hyvää ruokaa, Moona kuvailee.

 – Työssäni parasta on monipuolisuus. Yksikään päivä ei todellakaan ole samanlainen, koska asiakkaimme tarpeet ovat aina erilaisia. Jokainen yksittäinen asiakas ja ryhmä palvellaan heidän omia toiveita ja odotuksia kuunnellen, Moona Aalto kuvailee.

Kokemus näkyy asiakkaalle

Yhdeksän vuoden vuoropäällikkö-kokemuksella Moona tuntee Original Sokos Hotel Alexandran hyvin, hotellin viimeistä nurkkaa ja uusinta teknistä laitetta myöten. Monet asiakkaatkin ovat tulleet varsin tutuiksi, joten neuvonpito yksityiskohdista sujuu jouhevasti.

– Tämä on työ, johon pitää oppia ja kasvaa. Meillä on 14 erilaista kokoustilaa, muutaman hengen kabinetista 150 hengen juhlasaliin. Kokouksia ja muita tapahtumia on viikoittain todella paljon. Hyvin usein talo on käytännössä täynnä. Se tarkoittaa, että langat pitää olla hyvin käsissä ja palvelujen pelata välillä jopa minuuttiaikataululla.

Moonalle tärkeä työmotiaation lähde on asiakkaan antama positiivinen palaute onnistuneen kokouksen tai tapahtuman jälkeen.

– Paras kiitos on se, että monet yritykset ja järjestöt tulevat meille ympäri Suomea kerta toisensa jälkeen, Moona kuvailee.

Ruoalla on iso rooli

Työtään Moona kuvailee palapelin kasaamiseksi. Luovuuskin saa kukoistaa. Eteen tulevat yllättävät tilanteet pitää pystyä ratkaisemaan nopeasti, onpa kyse toimimattomasta videotykistä, ryhmän tarpeesta vaihtaa yllättäen kokoustilaa, kokousvieraiden junalippumuutoksista tai erityisruokavalioista.

– Ruoka onkin hyvin oleellinen osa onnistunutta kokousta, joten panostamme siihen erityisen paljon.

Kokoustiloihin viemme kuumia ja kylmiä juomia sekä pientä purtavaa asiakkaan toiveiden mukaisesti. Lounaat sen sijaan tarjoillaan Franseska-ravintolan paljon kehuja saaneesta noutopöydästä, joskus myös lautasannoksina Fransmannin puolella.

Huone ruokkii luovuutta

Original Sokos Hotel Alexandrassa on parhaillaan menossa iso remontti, jossa talon vanhimpaan osaan tehdään 65 uutta, tasokasta huonetta.

– Samassa yhteydessä joitain kokoustiloja uudistetaan kalusteita ja tekniikkaa päivittämällä. Ensi keväänä meille tulee lisäksi reilulle 10 hengelle sopiva luova huone, joka poikkeaa täysin perinteisestä kokoustilasta. Tila sisustetaan luovuuteen ja rohkeaan visiointiin kannustavaksi, yhtä aikaa moderniksi ja kodikkaaksi, Moona Aalto kuvailee. 

Kristiina Tammitie

Kirjoittaja Kristiina Tammitie

Lisää kirjoittajalta Kristiina Tammitie