Skip to main content

Seppälän Prismalla on yli 40 vuoden kokemus vähittäiskaupan edelläkävijänä niin Keski-Suomen kuin koko Suomenkin mittapuulla. Toki on tullut paljon uusia toimijoita ja Prisma-ketju lisääntynyt yli 60 yksiköllä matkan varrella. Seppälä on kuitenkin koko elinkaaren ajan ollut aina avauksesta lähtien erinäisten laajennusten ja viimeisimmän uudelleen avauksen myötä suunnannäyttäjä.

Vuosikymmenestä toiseen Seppälän Prisma on toiminut monen opintoretkiporukan tutkimuskohteena. Olemme yrittäneet luoda kerta toisensa jälkeen jotain uutta kaupan maailmaan. Tämä on saavutettu toimivan liikeidean ja konseptien lisäksi toimivalla organisaatiolla.

Meillä on tällä hetkellä henkilöstöä yli 200 ja tätä pumppua pyörittää 25 vastuuhenkilöstä koostuva ydintiimi, joista neljä on tulosvastuullisia päälliköitä. Olen huomannut niin aiemmissa yksiköissä kuin Seppälässäkin, että muutosten onnistumiseen tarvitaan sitoutunut ja joustava henkilöstö.

Käytän usein työryhmälle vertausta, että työskentely on joukkourheilua, jossa jokaisella pelaajalla on tärkeä rooli pelin voittamiseen. Päivittäin kohdataan tavoitteita, jotka tulee ylittää sitoutuneella ja ketterällä pelityylillä sekä hyvällä fiiliksellä, jolloin joukkue ylittää sille asetetut tavoitteet. Uuden myymälän avaus ja sitä edeltänyt vanhan myymälän alasajo ovat olleet meille tiukka puristus, jonka onnistumisen varmistamiseksi meidän henkilöstö on toiminut aktiivisesti joukkueena.  Seppälän Prisman henkilöstön yhteispeli on jatkunut tänäkin päivänä.

Sitoutunut ote työhön muodostuu hyvän vuorovaikutuskulttuurin myötä. Avoin ja toista arvostava vuorovaikutus ovat niitä asioita, joita me korostamme. Näitä ylläpidetään päivittäisellä tekemisellä, säännöllisillä koko henkilöstön, eri tiimien, sekä yksilöiden välisillä palavereilla sekä säännöllisellä tiedottamisella. Käytössä on myös erilaisia moderneja sähköisiä viestintävälineitä. Kaikessa viestinnässä pääpaino on tulevissa asioissa, joihin voimme vaikuttaa.

Hyvää kesää!

Terveisin,
Mikko
Prismajohtaja
Prisma Seppälä

muokattu 20.6.2016. Henkilöstöä yli 200, ei 300.

Mikko Junttila

Kirjoittaja Mikko Junttila

Lisää kirjoittajalta Mikko Junttila