Skip to main content

Isoissa marketeissa vietetään aikaa ja mahdollisista liikuntarajoitteista huolimatta kauppareissun tulee olla viihtyisä ja rento tapahtuma. Kun auton ja maitohyllyn välinen etäisyys kasvaa, on tärkeää, että on paikkoja, joissa voi lepuuttaa hieman jalkoja tai vaihtaa vaikka tuttavien kanssa muutaman sanan.

Myymälässä törmää usein keskusteluun penkkien määrästä ja sijoittelusta. Määrä on harvoin riittävä ja sijoittelukin perustuu vähän jokaisen henkilökohtaiseen mieltymykseen, mutta olen nyt ottanut haasteen vastaan ja aion saada tämän asian kuntoon uudessa Prismassa. Eihän se ole paras Prisma lainkaan, jos tätä satojen ihmisten toivomaa asiaa ei saada toteutettua. Siispä uuteen Prismaan on saatava riittävä määrä levähdyspenkkejä sisälle myymälään sekä aulatiloihin.

Meillä on nykyisessä Prismassa kymmenkunta penkkiä aulatiloissa ja myymäläkierrossa noin viisi. Olen tehnyt arkkitehdin kanssa yhdessä suunnitelmia penkkiasian ratkaisemiseksi, jotta se palvelisi parhaiten asiakkaita. Penkkien määrä aulatiloissa on tuntunut olevan kohtuullisen toimiva, joten siihen meidän ei tarvitse tehdä kovin isoja korjausliikkeitä, mutta kaupan sisäkierrossa tulee tapahtumaan muutos, kun levähdyspaikkojen määrä tullaan tuplaamaan.

Tarkastelemme arkkitehdin kanssa pohjakuvasta kaikki ne kohdat, joihin voimme tasavälein sijoittaa istumapaikkoja. Haastetta asiaan tuovat tilaa vievät myyntikalusteet sekä hyllynpäädyt, mutta etsimme nykyisiä istuimia siromman mallin, jotka saadaan sijoiteltua tiheämmin kuin entiset.

Istumapaikkoja tulee näin ollen olemaan selkeästi entistä enemmän. Tämän lisäksi uuden Prisman ravintolamaailma sisältää n. 350 istumapaikkaa keskeisellä paikalla pääsisäänkäynnin vieressä, joten siellä voi myös lepuuttaa jalkoja. Olemme päättäneet jatkaa uudessa Prismassa hyväksi havaittua ja suosittua Puuhapaikkaa lapsille, joten jos on liikkeellä perheen pienimpien kanssa, voi lasten leikkiessä itse rentoutua istuskellen.

Ostosmatkan viihtyisyys ja mukavuus ovat tärkeitä asioita, joihin pyrimme kaikin keinoin saamaan tulevalla toteutuksella kaikista toimivimman ratkaisun.

Terveisin,
Mikko
#testiryhmä
Prismajohtaja
Prisma Seppälä

Mikko Junttila

Kirjoittaja Mikko Junttila

Lisää kirjoittajalta Mikko Junttila