Skip to main content

Kannonkosken Salen remontti saatiin valmiiksi sopivasti ennen juhannusviikon hulinoita. 11-viikkoinen staffin pentu Urhokin viihtyi kaikkien ihmisystäviensä kanssa avajaiskahveilla.


Pirre Linden-Virnes toi iloisen ja uteliaan staffin pennun Urhon Salen avajaistapahtumaan sosiaalistumaan ja oppimaan ihmisten parissa käyttäytymistä.
– Olen oikein positiivisesti ilahtunut vakikauppamme uudistumisesta. On hienoa, että Keskimaa satsaa palvelujen kehittämiseen täällä pikkukylissäkin. Se antaa toivoa, että yhteisöllinen kylä säilyy elinvoimaisena, hän kommentoi.


Jouko Niskavaara, Aaro Ruuska, Juhani Karjalainen ja Matti Villman pitivät soitannallaan yllä leppoisaa markkinameininkiä. Seuraavan kerran Kannonkosken Pelimanneja voi kuulla Salen pihassa jo juhannusaattona kello 9-12.
– Se on meillä sellainen perinne, että soitetaan tässä aattona aamupäivän ajan, musisoijat kertoivat.

Aaton ohjelmaan kuuluvat myös kahvi- ja lettukestit, joiden tarvikkeet tarjoaa Sale ja järjestelyt hoitaa MLL.


Eeva Oikari ja Auli Leppänen hoitivat näpsäkästi avajaisten kahvitarjoilua. Ensimmäisen puolentoista tunnin aikana kakkupaloja ehti kulua pari sataa. Vierasta jo epäilytti, riittääkö kakkua iltaan asti.
– Ei se lopu kesken. Ja jos meinaa loppua, leivotaan itse lisää, kaksikko kuittasi.


Salen yksi kehutuimmista uudistuksista on automaattisesti avautuvat ulko-ovet, jotka helpottavat lastenvaunujen ja -rattaiden, rollaattorien ja kantamuksien kanssa kulkemista huomattavasti.


Avajaistarjoukset houkuttelivat ostoksille. Kahdelle kassalle riitti ajoittain asiakkaita jonoksi asti.


Myymäläpäällikkö Hannu Hertteli kertoi itsekin yllättyneensä siitä, miten suuresti myymälä muuttui parempaan suuntaan.
– Ei näinä päivinä ole kaupalla muuta näkynyt kuin hymynaamoja. Moni on todennut, että meillä on nyt ison kaupan tuntua.


Salen valikoima on kasvanut sadoilla tuotteilla. Uutuuksia on saatu muun muassa lihahyllyyn, välipalatuotteisiin ja jogurtteihin. Myös hedelmä- ja vihannestarjontaa on viilattu paremmaksi. Valikoiman muodostamisessa arvokkaana apuna toimi viime talvena tehty asiakaskysely tuotetoiveista.


Anna-Liisa Taskila on nyt toista kertaa kesätöissä Salessa.
– Myyjän työssä olen oppinut asiakaspalvelua. Vaikka tilanteet vaihtelevat, jokainen kohtaaminen on tärkeä. Työ on myös monipuolisempaa kuin mitä ennakkoon odotin, Jyväskylässä psykologiaa opiskeleva Anna-Liisa kuvaili.


Myymälän kylmälaitteet, hyllyt, valaistus, kassapöydät, pullonpalautus ja ilmastointi on uusittu. Ovelliset kylmälaitteet on yhdistetty lämmön talteenottojärjestelmään, mikä vähentää merkittävästi myymälän energiankulutusta.


– Meillä syttyi tässä myymälässä yli 40 vuotta sitten työpaikkaromanssi, Eeva ja Reijo Kinnunen kertoivat.
Eeva oli työskennellyt myyjänä kaupassa jo muutaman vuoden, kun Reijo tuli osuuskauppaan autokuskiksi. Yhteinen taival alkoi pikkujouluista. Tunnesidettä Saleen vahvistaa sekin, että kiinteistö on rakennettu Reijon synnyinkodin pelloille, joilla hän lapsena kitki lanttua monena kesänä.
– Kyllä tämä tuntuu erityisen omalta kaupalta. Hienoa, että on tehty näin perusteellinen uudistus, jossa energiansäästö on otettu hyvin huomioon, pariskunta arvioi.


Rauni Jäsberg vastaa Salen siivoamisesta, mutta on nyt ansaitulla kesälomalla ja poikkesi avajaisiin “ihan uteliaisuuttani”.
– Lasiovien määrä on kasvanut huomattavasti, mikä tulee varmasti muuttamaan siivouksen palvelukuvausta. Kokonaisuutta ajatellen uudistus on kuitenkin helpottanut ja selkeyttänyt myös puhtaanapitoa, Rauni ennakoi. Kassalla häntä palveli Katri Seppänen.


Irtokarkkihylly oli yksi eniten toivotuista uudistuksista, jonka käyttöönottoa kyseltiin remontin edetessä päivittäin. Karkkivastaava Annukka Kotilainen muistutti, että tarjoushinta on voimassa heinäkuun alkupäiviin saakka.

Kristiina Tammitie

Kirjoittaja Kristiina Tammitie

Lisää kirjoittajalta Kristiina Tammitie