Skip to main content

Osuuskauppa Keskimaan uuden Prisma Seppälän rakentaminen on edennyt ripeästi. Uuden Prisman harjannostajaisia vietetään keskiviikkona 11.11.2015.

– Prisman rakentaminen on edennyt kuluneen vuoden aikana todella rivakasti. Kiinteistö valmistuu pari viikkoa alkuperäistä suunnitelmaa aikaisemmin. Urakoitsija luovuttaa kohteen Keskimaalle ensi vuoden maaliskuun puolivälissä, kiinteistöjohtaja Matti Vihinen kertoo.

Hanke on toteutettu poikkeuksellisessa työjärjestyksessä. Vihisen mukaan on esimerkiksi ennennäkemätöntä, että tekniset tilat ovat valmiina rakentamisen tässä vaiheessa. Julkisivuiltaan valmiiseen kiinteistöön saatiin peruslämpö päälle lokakuussa. Mosaiikkibetonilattioiden asennus on loppusuoralla ja väliseinistä yli puolet on jo pystytetty. Ilmanvaihtokonehuoneet ovat valmiina. Tulevien viikkojen aikana ovat vuorossa sähkötyöt. 

Ulkona piha-alueesta on asfaltoitu valtaosa ja pysäköintiruudutkin on maalattu. Kuluvan syksyn aikana valmistuu myös aiemmin Postin käytössä olleen puretun kiinteistön paikalle tuleva pysäköintialue. Sisäänajoliittymät ovat valmiina sekä Ahjokadulta, Alasinkadulta että Vasarakadulta.

Rakentamisen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa ns. kokonaisvastuu-urakkana Rakennusliike Lehto Oy. Tällä hetkellä työmaan henkilöstövahvuus on noin 100 henkilöä.

– Yhteistyö rakentajan kanssa on erittäin tiivistä. Pidämme tarkasti huolta siitä, että hanke toteutetaan talotekniikan osalta laatuohjelmamme mukaisesti, erityisesti energiaa säästäviä ratkaisuja painottaen. Energiatehokkuus varmistetaan uusimpia innovaatioita hyödyntäen. Muun muassa myymälän valaistus toteutetaan uudella led-tekniikalla, jota ei Suomessa ole kaupparakentamisessa aiemmin käytetty.

Uuden Prisman kylmälaitteissa hyödynnetään uusinta hiilidioksiditekniikkaa.

– Kiinteistön koekäyttö alkaa tammikuussa. Talotekniikan toimivuuteen kiinnitetään erityistä huomiota siten, että se toimii optimaalisesti Prisman avautuessa.

Asiointia helpottavia uusia palveluja

Keskimaassa on asetettu Seppälän uuden Prisman tavoitteet korkealle, erityisesti asiakkaan näkökulmasta.

– Olemme tekemässä Suomen parasta Prismaa, mihin jo perinteetkin velvoittavat. Keskimaa on toiminut tällä tontilla jo pitkästi yli 40 vuotta. Pidämme huolta siitä, että Seppälän Prisma on myös tulevat vuosikymmenet suunnannäyttäjä omalla markkina-alueellaan ja tarjoaa asiakkailleen heidän tarpeitaan vastaavaa valikoimaa ja palvelua halpuutetuin hinnoin, prismajohtaja Mikko Junttila kuvailee.

Uuden Prisman kulmakiviä ovat helpoin asiointi, laajimmat valikoimat ja halvimmat hinnat.

Palvelukokonaisuutta on alusta asti suunniteltu niin, että se on asiakkaalle mahdollisimman helppo ja sujuva käyttää, henkilökunnalle tehokas ylläpitää ja osuuskaupalle järkevä rakentaa. Suunnittelussa pyritään huomioimaan asiakkailta saadut tuhannet ideat ja toiveet.

– Asiointia helpottavat muun muassa piha-alueella parkkiruudut, jotka kaikki ovat normaalia suurempaa perhekokoa. Pienten ostosten tekoa helpottavat puolestaan tavanomaisten kassojen jatkeeksi tulevat itsepalvelukassat, Mikko Junttila kertoo pari esimerkkiä.

Uuteen Prismaan rakennetaan myös omalla sisäänkäynnillä ja pysäköintialueella varustettu ruoan verkkokaupan, eli Kauppakassin noutopiste. 

– Seppälän uudessa Prismassa voi asioida myös verkon kautta. Ostokset voi tehdä omalla kotisohvalla Foodiessa ja noutaa ne Kauppakassi-palvelustamme.

Runsaasti oheispalveluja

Seppälän uuteen Prismaan tulee nykyistä huomattavasti enemmän erilaisia oheispalveluja.

Keskimaan omina toimintoina Prisman palveluja täydentävät ravintolamaailma (Buffa, Presso, Hesburger sekä uutuutena laatutietoiselle asiakkaalle vaihtelevia makuyhdistelmiä tarjoava salaattimaailma Urbanfarm), parturi-kampaamo sekä asiakaspalvelupiste, jonka yhteyteen tulevat esimerkiksi S-Pankin palvelut.

Tässä vaiheessa valtaosaan vuokralaistiloista on jo tehty sopimukset ja lopuista neuvottelut ovat kesken. Seppälän uuteen Prismaan myymälänsä avaavat muun muassa TeliaSonera, Timanttiset, LähiTapiola, Life, Nanso, Seppälän Apteekki, Elisa, DNA Kauppa, Silmäasema, Musti ja Mirri sekä Lestivesa. Yksi vuokralaistila on varattu pop up –myymälälle.

Seppälän uusi Prisma valmistuu vuoden 2016 huhti-toukokuun vaihteen tienoilla. Nykyinen Prisma palvelee keskeytyksettä uuden Prisman avaamiseen saakka. Nykyisen kiinteistön purkaminen ajoittuu ensi vuoden touko-elokuulle.

Seppälän uuden Prisman lukuja:

 • Huoneistoala yhteensä n.  43 000 m2 (kellarissa 13 500 m2, katutasossa 23 000 m2 ja kakkoskerroksessa 6 200 m2).
 • Tavanomaista leveämpiä pysäköintipaikkoja yhteensä 1 700, joista noin 1 000 käytössä avausvaiheessa. Kellarin pysäköintihallissa autopaikkoja 330. Kauppakassi-noutopisteen yhteydessä 21 autopaikkaa.
 • Sisäänajoliittymiä 2 Vasarakadulta, 2 Ahjokadulta ja 1 Alasinkadulta.
 • Prisman myyntiala noin 14 000 mja Kesäpiha 900 m2. Etumyymälöillä yhteensä noin 3 900 m2.
 • Palvelutiskiä 22 metriä, kylmäkaappeja ja altaita 410 m, hyllymetrejä kaikkiaan 2 700 m, erikoiskalustemoduleja sekä lavapaikkoja noin 1 000 kpl.
 • Kassoja yhteensä 30 kpl, joista itsepalvelukassoja 5 kpl.
 • 1 500 tavallista ostoskärryä, 200 erikoisostoskärryä ja 800 ostoskoria. Piha-alueella ja parkkihallissa runsaasti ostoskärryille jättöpaikkoja.
 • Ravintolamaailmassa reilut 800 m2 ja 350 asiakaspaikkaa.
 • Parturi-kampaamossa 14 kampaamotuolia, 6 pesupaikkaa ja 1 hoitohuone, jossa kaksi ripsi- ja kynsipistettä Non stop-hiustenleikkauspalveluun vuoronumerojärjestelmä, jota voi seurata esim. kahvilassa.
 • 18 vuokralaistilaa.
 • Piha-alueella henkilökohtaisesti palveleva ABC Pesukatu, jossa voidaan pestä jopa 500 autoa päivässä.
 • ABC-polttonesteautomaatilla 8 tankkauspistettä, myynnissä 5 polttoainelaatua.
 • Piha-alueen kierrätyspisteessä sekä Prisman sisälle tulevalla kierrätysalueella vastaanotetaan kaikki kotitalouksien tavallisimmat kierrätysjätteet, kaikkiaan 13 jätejaetta.
 • Investointi noin 40 miljoonaa euroa.
Kristiina Tammitie

Kirjoittaja Kristiina Tammitie

Lisää kirjoittajalta Kristiina Tammitie