Skip to main content

Yksi syistä rakentaa uusi Prisma, on sen pitkästä historiasta johtuva energiatehottomuus kiinteistönä. Useat laajennukset ja tekniset ratkaisut eri aikakausilta ovat jokainen olleet omalla aikakaudellaan sen hetken parasta tekniikkaa, mutta kokonaisuudesta ei ole mahdollista saada pitkällä tähtäimellä riittävän energiatehokasta. Uudella kiinteistöllä pääsemme kokonaisuudessa, uusimmalla tekniikalla ja optimaalisilla tilaratkaisuilla, huomattavasti energiatehokkaampaan ratkaisuun. Päätimme toteuttaa kiinteistön myös hivenen totuttua matalampana, jotta sen lämmittäminen on halvempaa. Tällä saatiin myös säästöä rakentamisvaiheessa ja hivenen verran enemmän kodikkuutta sisätiloihin, kun ei ole ihan niin hallimainen tunnelma kuin mihin Prismoissa on totuttu.

Mm. Nykyaikainen kiinteistöautomatiikka, led-valaistus, hiilidioksidi kylmäaine, lattialämmitys, moderni ilmanvaihto- ja lämmitystekniikka, uudet ikkunat ja ovet, vedettömät pisuaarit, tehokkaat sähkölaitteet sekä tiiviit ja hyvin eristetyt rakenteet ovat syitä siihen, että kiinteistön koon kasvusta huolimatta uuden Prisman sähkö-, vesi- ja lämmityskustannukset on arvioitu toteutuvan matalampina kuin nykyisen myymälän.

Energiakustannukset tulevat oletettavasti kasvamaan tulevaisuudessa ja tiedämme tämän asian olevan tärkeä kokonaisuus, jolla varmistetaan kohtuulliset käyttökustannukset. Meillä on ollut suunnittelun lähtökohtana kolme asiaa. Henkilökunnalla tehokas ylläpitää, asiakkaalle helppo ja sujuva asioida sekä osuuskaupalle järkevä investoida ja ylläpitää. Tällä reseptillä me varmistamme sen, että ruoan hinta on nyt ja jatkossa markkinan halvin, niin Seppälässä kuin muissakin Keskimaan Prismoissa.

Terveisin,

Mikko
#testiryhmä
Prismajohtaja
Prisma Seppälä

Mikko Junttila

Kirjoittaja Mikko Junttila

Lisää kirjoittajalta Mikko Junttila