Skip to main content

Keskimaa on vastikään avannut Sokoksen Mestarin Herkun verkkokaupan. Tarjolla on likimain Herkun koko valikoima, paikallisia erikoisuuksia, palvelutiskien tuotteita ja PikAterian ruoka-annoksia myöten. Ostokset voi tilata niin, että noutaa ne itse valmiiksi kerättyinä paikan päältä. Toinen vaihtoehto on, että ruokakassit tuodaan jakeluautolla suoraan kotiovelle. Jakelualue on parikymmentä kilometriä Jyväskylän keskustasta. Palvelu löytyy osoitteesta foodie.fi/keskimaa.

Vaan eipä olla tässäkään asiassa ensimmäistä kertaa liikkeellä. Keskimaassa ruoan verkkokauppaa kokeiltiin jo 1990-luvun lopulla, silloinkin Mestarin Herkussa. Palvelusta jouduttiin muutaman vuoden jälkeen luopumaan, koska käyttäjiä ei ollut tarpeeksi.

Asiakkaan näkökulmasta jo reilut 15 vuotta sitten verkkokaupan puolesta puhuivat samat asiat kuin nytkin: suurimmiksi eduiksi palvelua käyttäneet asiakkaat listasivat ajan säästymisen ja ostamisen vaivattomuuden.

Tuolloin, kuten nytkin, Mestarin Herkku valittiin verkkokaupan kodiksi, koska sillä on/oli valmiina osaamista ja kokemusta keräily- ja kotiinkuljetuspalvelusta. Asiakkaat olivat/ovat tottuneita siihen, että kotiinkin tuotuna tuotteet ovat aina hyvälaatuisia ja tuoreita.

Mestarin Herkun verkkokaupan ensimmäisen evoluutioversion taustalla oli S-ryhmän verkkoliiketoiminnan kehittäminen. Erilaisten kokeilujen ja pilottien avulla varustauduttiin vastaamaan tulevaisuuden todelliseen kysyntään. Keskimaa pilotoi alueellista S-kanavaa sähköisine ruokakauppoineen ensimmäisenä osuuskauppana. 

Kristiina Tammitie

Kirjoittaja Kristiina Tammitie

Lisää kirjoittajalta Kristiina Tammitie