Skip to main content

Jyväskylän Sokoksen Mestarin Herkku on toiminut samalla liikeidealla jo pitkästi yli 50 vuotta. Vuosikymmenten saatossa siitä on muodostunut aito keskisuomalainen brändi, johon liittyy vahvoja mielikuvia. Kattavan päivittäistavaravalikoiman lisäksi Mestarin Herkun valtteja ovat palveluosaaminen, palvelutiskit sekä oma keittiö, jossa valmistetaan päivittäin valtavat määrät ruokaa.

Rôtisseurs-kilpi parhaalle

Elokuussa tulee kuluneeksi kolme vuotta siitä, kun Mestarin Herkun lihatiskin takaseinään kiinnitettiin Suomen Paistinkääntäjien myöntämä Rôtisseurs-kilpi. Mestarin Herkku on edelleen Keski-Suomen ainoa ruokakauppa, jolla on tämä arvostettu, Paistinkääntäjien korkein tunnustus. Perusteluissa mainittiin toimivat tilat ja puitteet, gastronomian kehittäminen sekä alueellisten ruokaperinteiden säilyttäminen – Mestarin Herkussa on tällä hetkelläkin myynnissä noin 600 keskisuomalaista elintarviketuotetta! Ratkaisevinta oli kuitenkin monipuoliset ja osuvat valikoimat sekä myyjien ammattitaito ja ruokaosaaminen: palvelusta vastaavat kalan ja lihan erikoisosaajat, kokit ja  ruokamestarit.
Rôtisseurs-kilpi kertoo asiakkaalle, että kyseessä on huippuluokan ruokakauppa. Määrätietoinen laadun ylläpito on myös opettanut asiakkaat vaatimaan Mestarin Herkulta enemmän kuin muilta ruokakaupoilta. Odotusarvo on poikkeuksellisen korkealla aina, kun asiakas astuu porteista sisään. Henkilökunta tämän tietää – ja vaalii ajatusta siitä, että jokainen asiakas kokee pois lähtiessään saaneensa silti enemmän kuin odotti.

Mestarin Herkun tasokkuus on tuonut mukanaan mielikuvan kalleudesta. Joukossamme on paljon ihmisiä, jotka jättävät Mestarin Herkun väliin siksi, että pitävät sitä kalliina kauppana.
Tätä mielikuvaa vesitti toden teolla Kuluttajaliiton toukokuussa julkaisema hintavertailu. 9 peruselintarvikkeen (mm. banaanit, rasvaton maito sekä naudan jauheliha) vertailu tehtiin Helsingissä, Kuopiossa ja Jyväskylässä, jossa Mestarin Herkku ylsi pronssitilalle, Keljon Prisman ja Keljon Lidlin vanavedessä. Tämä kertoo siitä, että Mestarin Herkussa perustuotteiden hintataso noudattaa normaalia S-market-hinnoittelua.

Kristiina Tammitie

Kirjoittaja Kristiina Tammitie

Lisää kirjoittajalta Kristiina Tammitie