Skip to main content

Keskimaan hotellit ja ravintolat ovat viime vuosina nousseet palkintosijoille monissa asiakkaiden arvioihin perustuvissa vertailuissa ja kilpailuissa.

Tuoreimmat tunnustukset tulivat marraskuun lopussa Euroopan suurimmalta ravintolavarausten verkkosivustolta Bookatablelta. Ensimmäistä kertaa jaetuilla Bookatable-palkinnoilla haluttiin kannustaa ja muistaa Suomen suosituimpia ravintoloita sekä auttaa suomalaisia löytämään parhaat ravintolat. Palkintoja jaettiin yhdeksässä kategoriassa, joista kahdesta voitto tuli Keskimaahan: Vuoden 2015 paras italialainen ravintola on Trattoria Aukio ja paras ranskalainen ravintola Jyväskylän Fransmanni. Tulokset perustuvat asiakkaiden heti ravintolassa vierailun jälkeen antamiin ravintola-arvosteluihin sekä varaustilastoihin viime vuodelta.

Jyväskylän Solo Sokos Hotel Paviljonki on menestynyt puolestaan Trip Advisor Travellers Choice –arvioinneissa. Paviljonki oli vuonna 2014 Suomen TOP25-listalla 3. ja vuonna 2015 sijalla 7. Matkahakupalvelu Trivagon tuoreimmalla listalla Solo Sokos Hotel Paviljonki sijoittui tänä vuonna Suomen hotelleista sijalle 6.

Huikein tunnustus tuli lokakuussa. Keskimaan Solo Sokos Hotel Paviljonki voitti kaksi sarjaa yhdessä maailman arvostetuimmista hotellialan kilpailusta. World Luxury Hotel Awards 2015 –gaalasta Hongkongista Jyväskylään ja Paviljonkiin matkasi sekä Suomen Best World Luxury Hotel- että Best World Luxury Design Hotel –palkinnot.

World Luxury Hotel Awardsia on kuvailtu hotellimaailman Oscar-gaalaksi. Tavoitteena on kannustaa ja palkita huippuluokan hotelleja, jotka ovat panostaneet puitteisiin, palvelutarjontaan sekä palvelun tasoon ja nousseet näin hyvistä erinomaisiksi. Luksusluokan hotellin edellytyksenä ei ole vain hyvä ruoka ja palvelu, vaan entistä enemmän merkitsevät asiakkaan yksilöllinen huomioinen, yllätyksellisyys ja vieraanvaraisuus.

World Luxury Hotel Awards –kilpailuun Solo Sokos Hotel Paviljongin ilmoittivat mukaan asiakkaat. Vuosittain ehdokkaita on yli 1 000. Kilpailussa hotelleja arvioidaan maittain, maanosittain sekä maailmanlaajuisesti. Voittajat valitaan hotellivieraiden antamien äänien sekä matkailualan ammattilaisista koostuvan kansainvälisen raadin valinnan perusteella. Raadin jäsenet voivat yöpyä hotelleissa joko virallisesti tai ”mysteerivieraina”. Suomesta vain viisi hotellia on pärjännyt kilpailussa. 

Kristiina Tammitie

Kirjoittaja Kristiina Tammitie

Lisää kirjoittajalta Kristiina Tammitie