Skip to main content

Tervehdys, kansalaiset. Epäilyttävän virallisen viestin aloittaa Olli-Pekka Louniala, 16, toinen kappale Keskimaan kesäsomettajista.

Minut voi tavata YouTuben ihmeellisessä maailmassa nimimerkillä Tröpö – harrastuksekseni kuvailen lyhyehköjä, huumoripitoisia kameralle sepiteltyjä monologeja, jotka ovat naurattaneet katsojia jo parin vuoden ajan.

Sosiaalinen media – pelkkiä kissavideoita vai suuri mahdollisuus?

 

Sosiaalisen median merkitys ihmisille on tällä aikakaudella valtava – kellä ei ole Facebookkia, tai ei ole koskaan kuullutkaan siitä? Niin. Valitettavan usein jotkin vanhempaan sukupolveenkuuluvat ohittavat somen tarjoaman potenttiaalin – sosiaalinen media nähdään nuorison pelleilynä ja kissavideoiden jakopaikkana.

Tietenkin, onhan some mukava hömpöttelyalusta, paikkansapitävää, mutta tähän käsitys somesta monella tyssää.

Itse näen tämän hälyttävänä tilanteena. Monet kotimaiset pienyritykset – ja joskus myös suuretkin, kamppailevat yhteydestä uusiin- ja jos vanhoihinkin asiakkaisiin. Ihmiset eivät tiedä mitä tapahtuu kaupan hyllyjen välissä, mihin ylimääräinen ruoka katoaa tai mitä kaikkea uutta digireunaista twistiä yritykset kehittelevät jokapäiväiselle elämiselle.

Kyllä – onhan monilla yrityksillä sosiaalisen median kanavia, mutta se, että naapurisi omaa ompelimoa pyörittävä Pekka twiittaa kolmesti päivässä uudesta räväkkään pinkistä pöytäliinastaan hinnalla 12,95 – ei ole se tapa saada ketään kiinnostumaan mistään! Kaikkihan siitä ohi pyyhkäisee – eikös?

 

“Silloin, kun ruokakaupan on kerrottava asiakkailleen, että he myyvät jauhelihaa, jotain on tehty väärin.”

-Nimetön viisaus Vesangan metsistä

 

MITÄ TEEN KESKIMAALLA?

Tästä syystä kiinnostuin tehtävästä, haluan oppia uusia luovia tapoja lähestyä ihmisiä somessa, ja jakaa omaa nuoren ihmisen osaamistani siitä, miten ihmisiin kannattaa ottaa yhteyttä internetin mystisessä meressä.

Jaksolta odotan (toivottavasti) uusien ihmisten tapaamista, kokemusta mainostoiminnasta ja vinkkejä tulevaisuuden työtehtäviin.

Jatkakaa somettamista, ja jos teksti sai sinut kiinostumaan sepityksistäni, vilkaise ihmeessä YouTube -kanavaani tästä.

Keskimaa

Kirjoittaja Keskimaa

Lisää kirjoittajalta Keskimaa