Skip to main content

Keskimaassa on tänä syksynä palkittu ensimmäisen kerran timanttisin kesätyöntekijä. Tittelin nappasi työkavereiden ilmiantojen perusteella Emilia Leppämäki, joka oli kesätöissä Uuraisten Salessa.

Työkavereiden kommentteja Emiliasta:
“Tyttö, joka tuli taloon avoimin silmin ja oli heti tarttumassa töihin käsiksi.”
“Kuin luotu asiakaspalveluun.”
“Omatoimisuus ja reippaus ovat hänelle luontaisia. Ei voi muuta kuin antaa täyden kympin.”

———-

– On vieläkin tosi hämmentynyt olo. Menin ihan sanattomaksi, kun minua tultiin onnittelemaan kukkien kanssa, Emilia kertoo pari päivää palkitsemisensa jälkeen.
– Onhan tämä melkoinen tunnustus. Kaveri sanoikin, että palkinto kannattaa ehdottomasti liittää CV:hen, on se sen verran kova juttu.

Ensikokemusta kaupasta työpaikkana

Emilialla ei aiemmin ollut minkäänlaista kokemusta kaupasta työpaikkana.
– Olin kuitenkin monesti ajatellut, että olisi varmaan kiva olla kaupassa töissä ja siksi hainkin Keskimaalta kesätöitä. Tämän kesän jälkeen kiinnostus ei missään tapauksessa lopahtanut, päinvastoin.
Salessa oli 19-vuotiaan Emilian mukaan mahtava työporukka, johon oli helppo solahtaa mukaan.
– Sain todella hyvän perehdytyksen ja muutenkin työyhteisö oli ihanan kannustava. Ensimmäisinä päivinä kädet vähän tutisivat kassalla, mutta apua tarjottiin heti, jos eteen tuli uusi tilanne. Tykkäsin myös siitä, että sain tehdä monenlaista.
Emilia kuvailee itseään iloiseksi ja avoimeksi.
– Pienenä olin ujompi, mutta sittemmin minusta on kuoriutunut oikea papupata, hän nauraa.

Palkintona työsopimus

Palkinnoksi Emilia sai työsopimuksen Saarijärven S-markettiin. Hänellä onkin sinne kotoa lyhyempi työmatka kuin Uuraisille Saleen.
– Ihan huippua. Nyt on hyvä tehdä töitä ja aloittaa keväällä lukeminen eläinlääketieteelliseen. Eläinlääkäri on minun tavoiteammattini, mutta eihän sitä koskaan tiedä, mihin elämä lopulta kuljettaa. Voi olla, että joskus tulevaisuudessa olenkin kaupassa töissä, ja onhan asiakaspalveluun liittyvästä työkokemuksesta aina hyötyä.
Työsopimuksen lisäksi timanttien timantti palkittiin 300 euron lahjakortilla.
– Ajattelin hankkia sillä jotain erityistä, joka muistuttaa tästä palkinnosta ja siitä, että osaan ja pystyn, Emilia suunnittelee.

61 ilmiannettua

Timanttisimman kesätyöntekijän palkitsemisella Keskimaassa halutaan nostaa esiin kesätyöntekijöiden tärkeää merkitystä.
– Kesätyöntekijät huolehtivat siitä, että palvelun laatu säilyy, vaikka vakituiset ammattilaiset ovat lomilla. Ilman hyviä kesätyöntekijöitä olisimme pulassa, rekrytointiasiantuntija Riina Nuutinen perustelee.
Työkavereilta kehuja keräsi reilun 350 kesätyöntekijän joukosta 61 henkilöä, joista monet saivat useampia ilmiantoja.
– On hienoa, että meidän väki haluaa vilpittömästi kehua kesätyökavereita hyvän tekemisen hengessä, Riina kiittää.

 

Kesätyöpaikkojen haku alkaa tammikuussa

Keskimaa tarvitsee joka kesä 350-400 kesätyöntekijää vakituisen henkilökunnan avuksi ja lomien tuuraajiksi. Lisäksi Keskimaa on jo usean vuoden ajan tarjonnut peruskoulunsa päättäville nuorille tilaisuuden tutustua ensikertaa työelämään Tutustu ja tienaa -ohjelman merkeissä. Keskimaa todella kiinnostaa kesätyöpaikkana: tänä vuonna kesätyöhakemuksia tuli kaikkiaan 2 661 ja Tutustu ja tienaa -paikkojakin haki 985 nuorta.

Keskimaan rekry-asiantuntija Riina Nuutinen muistuttaa, että vuoden 2019 kesätyöpaikkojen hakuaika alkaa jo tammikuussa. Tässä Riinan vinkit kesätyön hakijalle:

  1. Ole ajoissa liikkeellä. Hakemuksia käydään läpi jo hakuaikana. Hakulomakkeen löydät osoitteesta keskimaa.fi/rekry.
  2. Mieti, sopivatko sinulle vaihtelevat työajat. Keskimaassa tehdään töitä viikolla ja viikonloppuisin, aamulla, päivällä, illalla ja joissain paikoissa myös yöllä.
  3. Tutustu toimipaikkoihin, joista ensisijaisesti haet töitä, kerro työhakemuksessasi, mikä sinua niissä kiinnostaa.
  4. Panosta hakemuksen täyttämiseen. Nosta esiin asioita, joilla pystyt erottautumaan joukosta. Kerro työkokemuksestasi, mieluummin liikaa kuin liian vähän, myös omasta mielestäsi vähäpätöisistä tehtävistä. Kerro itsestäsi, haaveistasi ja toiveistasi. Hyvin tehty hakemus kantaa pitkälle.
Kristiina Tammitie

Kirjoittaja Kristiina Tammitie

Lisää kirjoittajalta Kristiina Tammitie