Skip to main content

Tässä juttusarjassa esittelemme Mestarin Kukan työntekijöitä.

Niina on työskennellyt Mestarin Kukassa vuodesta 2011, jossa hän aloitti ensin harjoittelijana. Floristiksi hän on valmistunut 2012 Muuruveden puutarhaoppilaitoksesta Pohjois-Savosta. Niina on pienestä asti ollut kiinnostunut luonnosta, jossa hän viihtyy yhä paljon vapaa-aikanaan marjastaen ja sienestäen. Kukkakauppatyö onkin ollut Niinan suunnitelma ja unelma jo pikkutytöstä. Niina on myös kissarakas ihminen ja kotona asustaakin kaksi aktiivista siamilaiskisua.

Parhaiksi puoliksi työssään Niina mainitsee luovuuden ja sen, että näkee käsiensä tuotoksen. Niina on parhaimmillaan vaativissakin morsiussidonnoissa, pikkutarkka askartelu on mieluista puuhaa. Myös asiakkailta saatu palaute innostaa ja tuo työntekoon mielekkyyttä.

Niina osallistuu myös kukkasidontakilpailuihin lähes joka vuosi. Kilpailuissa Niina nauttii siitä, että niissä saa haastaa itseään ja toteuttaa myös suurehkoja ja erikoisempia töitä, kuten tilakoristeita, joita tavallisessa kukkakauppa-arjessa harvemmin pääsee tekemään. Niinalla on ollut myös kisamenestystä, parhaat sijoitukset ovat olleet kärkikolmikossa.

Niina kertoo lempikukakseen vaaleanpunaisen pionin. Hän on myös ahkera parvekeviljelijä, kesäisin hän kasvattaa yrttejä ja tietysti kesäkukkia.

Esittelyn kirjoittanut Tytti Hämäläinen

Niina Malmberg

Kirjoittaja Niina Malmberg

Lisää kirjoittajalta Niina Malmberg