Tässä juttusarjassa esittelemme Mestarin Kukan työntekijöitä.

Tytti on työskennellyt Mestarin Kukassa vuodesta 2013 kesätyöläisenä ja muuna kausiapuna yliopisto-opintojensa ohessa. Välillä hän on viihtynyt talossa pidempiäkin pätkiä, tällä erää hän on työskennellyt yhtäjaksoisesti keväästä 2016. Tytti on valmistunut puutarhuriksi Muuruveden-Kuopion puutarhaoppilaitoksesta vuonna 2012. Yliopisto-opintonsa hän aloitti Jyväskylässä syksyllä 2012. Kukkakauppatyö on tarjonnut mukavaa vaihtelua opintojen oheen ja tarjonnut samalla mahdollisuuden kehittää aiempaa hankittua ammattiosaamista. Tätä nykyä Tytti on toiselta ammatiltaan suomen kielen maisteri ja äidinkielen aineenopettaja.

Työssään Tytti nauttii eniten asiakkaista sekä luovasta tekemisestä.  Samanlaisia päiviä ei ole. Tytillä ei ole erityisiä lempitöitä, käsissä syntyvät niin surusidonnat, hääkukat kuin peruskimputkin. Tytille mielekästä kukkakauppatyöstä tekevät eri kaudet ja sesongit, jotka tuovat mukanaan vaihtelevia kasveja ja materiaaleja.

Tytti rakastaa sisustamista ja erityisesti viherkasveilla sisustamista. Häneltä löytyykin kotoa melko paljon viherrystä pienen kaupunkikaksion neliöihin nähden.

Kirjoittaja Tytti Hämäläinen

Lisää kirjoittajalta Tytti Hämäläinen