Skip to main content

Kuulaat syyspäivät ja kirkkaan punaiset marjat pihlajissa tuovat mieleen tarinan ketusta ja pihlajanmarjoista: Kettu löysi pihlajapuun, ja halusi syödä marjoja. Se yritti napata niitä puusta, mutta ne olivat liian korkealla. Jonkin aikaa turhaan yritettyään kettu totesi: ”Ne ovat kuitenkin happamia”, ja lähti murheissaan pois. Tarinan opetus liittyy pohjimmiltaan arvoihin ja ihmiskäsitykseen.

Ihmisten välinen arvostus on aina molemminpuolista. Arvostaminen ja sen osoittaminen herättää arvostuksen tunteita toisessa ihmisessä. Arvostusta voi osoittaa vaikkapa kysymällä henkilön mielipidettä: miten toinen tässä tilanteessa tekisi? Silmiin katsominen, avoin kehonkieli ja halu kuunnella toisten puhetta ovat merkkejä arvostuksesta.

Asiakaspalvelutilanteessa tuon arvostuksen tunteen synnyttäminen on ensiarvoisen tärkeää. Aito kiinnostus välittyy tuossa kohtaamisessa. Tunne ratkaisee. Me olemme kiinnittäneet kesän aikana erityistä huomioita tervehtimiseen: Hei, kuinka voin auttaa? Toivottavasti kohtaamisista on jäänyt positiivinen fiilis. Hienosti sujunut palvelutilanne tuo hyvän mielen itsellekin.

Kohtaamisiin Keljon ja Palokan Prismoissa,
Tommi Viitanen
Prismajohtaja
#keskimaanprismat

Tommi Viitanen

Kirjoittaja Tommi Viitanen

Lisää kirjoittajalta Tommi Viitanen