Skip to main content

Tiedät varmaan sen tunteen, joka syntyy kivalta tuntuvasta tekemisestä? Tunteen, jossa tekeminen itsessään on niin mukavaa, että teet sitä aidosti hetkeen heittäytyen, miettimättä enempää itse aikaansaannosta. Usein koemme jotakin tällaista pelatessamme tai leikkiessämme joko yksin tai yhdessä muiden kanssa.

Myös työstä löytyy asioita, joiden tekeminen itsessään tuntuu nautinnolliselta. Tällaisten asioiden tekeminen tuntuu palkitsevalta ja on usein myös motivoivaa. Meillä on ollut kevään aikana Keljossa työn alla iso remontti, johon olemme saaneet apuja myös muista Keskimaan myymälöistä. Mikä on saanut ihmiset tulemaan mukaan meidän remonttiin? Kun olen kysynyt tätä asiaa meidän ”remppavahvistuksilta”, niin usein vastauksena on ollut se, että pääsee kokemaan jotakin uutta, josta saa lisää uutta virtaa ja motivaatiota omaan tekemiseen. Kyse on ollut vahvasti omasta halusta, sisäisestä motivaatiosta.

Olennaisinta sisäisessä motivaatiossa on se, miten suhtautuu omaan työhönsä. Kokeeko oman työnsä vain keinoksi saada palkkaa, vai onko aidosti innostunut työtehtävistä itsessään? Oman järjen käyttö sekä mahdollisuus vaikuttaa omaan työhönsä toimivat hyvänä perustana innostumiselle. Tällä on suuri merkitys myös asiakkaan kokemukselle. Parhaimmillaan innostus tarttuu ja innostunut työntekijä saa asiakkaan paitsi innostumaan, myös tuntemaan, että asiakasta palvellaan mielellään. Tämä on meidän perimmäinen tavoitteemme.

Kohtaamisiin Keljon ja Palokan Prismoissa,

Tommi Viitanen
Prismajohtaja
#keskimaanprismat

Tommi Viitanen

Kirjoittaja Tommi Viitanen

Lisää kirjoittajalta Tommi Viitanen