Skip to main content

Meillä kaikilla on luonteenpiirteitä, jotka korostuvat enemmän kuin muut. Joku on määrätietoisempi ja rohkeampi, joku taas toista ystävällisempi ja kolmas tulee toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa. Nämä yksilölliset erot ovat sitä paljon puhuttua erilaisuutta, joka tekee meistä ainutkertaisia juuri sellaisina kuin olemme.

Luonteenvahvuuksiin kannattaa panostaa myös työelämässä. Kun pääsee käyttämään niitä persoonallisuutensa vahvuuksia, jotka tuntuvat omimmilta, tuntuu se erityisen hyvältä ja arvokkaalta. Meillä Prismassa se tarkoittaa sitä, että jokaiselle löytyy oma ”pelipaikka”, jossa saa ja pystyy toimimaan omalla vahvuusalueellaan. Tämä ei välttämättä tarkoita mukavuusalueella toimimista, vaan kyse on sellaisten työtehtävien tekemisestä, jotka ovat riittävän haastavia ja motivoivia suhteessa omiin vahvuuksiin. Tehtävät eivät saa tuntua liian vaikeilta, koska silloin niistä tulee stressaavia. Mutta työtehtävät eivät myöskään saa olla liian helppoja, koska silloin saattaa motivaatio kärsiä.

Olennaista on se, että meillä käydään keskustelua osaamisista ja toiveista oman esimiehen kanssa: Mihin suuntaan haluat kehittyä? Miten voin tukea Sinua tähän suuntaan pääsemisessä? Tällä tavalla löydämme kaikille parhaiten soveltuvan pelipaikan joukkueessamme. Jokainen pystyy käyttämään omia vahvuuksiaan parhaalla mahdollisella tavalla. Työelämä on mitä suurimmassa määrin joukkuepeliä: yhdessä onnistumme! Uskon, että tämä näkyy meillä arjen palvelutilanteissa hyvänä palveluna.

Kohtaamisiin Keljon ja Palokan Prismoissa,
Tommi Viitanen
Prismajohtaja
#keskimaanprismat

Tommi Viitanen

Kirjoittaja Tommi Viitanen

Lisää kirjoittajalta Tommi Viitanen