Skip to main content

Joona Rintamäki on Jalossa tunnettu persoona. Tarina kertoo esimerkiksi naisporukasta, joka tuli Jaloon ensimmäisen kerran käymään vain siksi, että he halusivat nähdä JR:n livenä. 

 

”Erittäin hyvää ja asiantuntevaa palvelua Jalossa vaaleahiuksiselta poninhäntäiseltä nuorelta mieheltä. Suositukset  tuli kuin tykin suusta ja osui nappiin.  Hodarit oli hyviä ja ilman suositusta olisi jäänyt ottamatta.  Jälkkärikin oli erittäin erikoinen mutta täydellinen (suositus sekin). Ei tyrkyttänyt vaan kuunteli asiakasta. Mies paikallaan.”

Tässä asiakkaan palautteessa kehuttu nuori mies on Joona Rintamäki. Hän palvelee kiitoksen arvoisesti asiakkaita Original Sokos Hotel Alexandran Jalo Kitchen & Lounge –ravintolassa.

Persoonat pelissä

Päättymässä olevan vuoden aikana Jalossa toteutettiin täydellinen uudistus. Sen jälkeen Jalo on kasvattanut kuukausi kuukaudelta suosiotaan niin hotellivieraiden että paikallisten ihmisten parissa.

– Asiakkaiden määrä on lisääntynyt aivan uskomattoman paljon. Meillä on tosi kova meininki, mikä on tietysti mukavaa. On kiva olla töissä paikassa, josta ihmiset tykkää, Joona miettii.

Mikä asiakkaita mahtaa Jalossa näin kovasti houkuttaa?

– Kokonaisuus. Meille tulee kehuja fiiliksestä ja tunnelmasta, hyvästä ruoasta ja hyvästä palvelusta, joka on oikealla tavalla rentoa. Meillä saa jokaisen työntekijän persoona näkyä ja kuulua, jolloin homma on omannäköistä ja –oloista. Parhaat kohtaamiset ovatkin juuri niitä, joissa asiakkaan kanssa ruvetaan jutustelemaan muustakin kuin ruoasta tai juomasta, Joona vastaa.

Kuvassa Mari Vesanen ja Joona Rintamäki

Jalon työporukalla on hyvä yhteishenki, jota asiakkaat eivät voi olla huomaamatta.  Mari Vesanen piipahti Joonan kanssa yhteiskuvaan. 

Tuore baarimestarin tutkinto

Jaloon Joona tuli alun perin töihin neljä vuotta sitten opiskeluun liittyvän työharjoittelun merkeissä. Työssäoppimisjakso johti ensin kesätöihin ja myöhemmin vakituiseen työpaikkaan.

Vuoden vaihtuessa Joona saa valmiiksi baarimestarin tutkinnon, jonka suorittaminen on sujunut työn lomassa. Hänen osaamistaan on hyödynnetty myös Jalon uuden baaritiskin suunnittelussa ja toteutuksessa.

– Tietenkin tuntuu hyvältä, että pääsee vaikuttamaan oman työnsä sisältöön. Työ on huomattavasti aiempaa ergonomisempaa ja sujuvampaa, kun olemme itse päässeet sanomaan, miten toiminnot on järkevintä sijoittaa. 

Hotellin tekijät –juttusarjassa esittelemme ihmisiä, yhteisöjä ja yrityksiä, jotka yhdessä rakentavat Original Sokos Hotel Alexandran tarinaa. Vuoden vaihtuessa vuoron saa Joona Rintamäki Jalo-ravintolasta. 

 

Kristiina Tammitie

Kirjoittaja Kristiina Tammitie

Lisää kirjoittajalta Kristiina Tammitie